Matchreferat.

Säsong:

Omg 20 BK Animals (Båstad)

Så blev det dags för säsongens sista match som var den uppskjutna från näst sista omgången mot BK Animals. Coachen hade ordnat så vi kunde spela den på onsdagen vilket därmed blev den första matchen någonsin för Halmia BS som inte spelades på en helg (eller är det någon annan som vet om vi spelat en vardagskväll?). Resultatet var av utifrån ett tabellperspektiv av noll intresse då varken vi eller Animals varken kunde klättra uppåt eller ramla nedåt men vinna vill man ju alltid. Vi startade bra och Animals kunde inte hänga på så vi tog en säker 4-1 i första (1614-1449). Andra serien blev i stort sett en repris på den första, samma nivå på båda lagen och återigen 4-1 till oss (1626-1461). Tredje serien blir något mer spännande då vi snabbt hamnade i ett rejält underläge på två bord medan de andra två var jämna. Vi tar dock alltmer över på de jämna borden så in mot slutrutorna har vi ätit ikapp oss i totalen och serien kommer antingen att sluta 3-2 eller 2-3. Nu blev det inget av detta eftersom vi till delade på totalen (1535-1535). Vi ledde alltså med ointagliga 10-4 och sista serien spelades bara av och slutade som de två första, 4-1 (1599-1523) till 14-5 (6374-5968). Matchens gigant var Rippe som började med 216 och sen ökade för varje serie och landade på årsbästa 950. Magnus en bra bit efter på 866 men lite före Andy på 852 och Lazlo på 837.
[caption id="attachment_444" align="alignnone" width="750"] Laget som gjorde HBS sista match i Boss-system[/caption]
Publicerades den 18 april 2022 av Magnus Öberg

Omg 20 Team Ystad och Cimbria BK (Ystad - Simrishamn)

Detta var tänkt som säsongens sista matcher men p.g.a. förra helgens banfel i Båstad har vi även den uppskjutna matchen mot Animals kvar att spela. Inte en alltför inspirerande bortasväng där vi ska åka 44 mil för att spela, för oss, två helt betydelselösa matcher. För dagens första motståndare Team Ystad var det desto mer betydelsefullt då de behövde ta en poäng till för att vinna serien. Att de skulle misslyckas med att göra det mot oss var det väl ingen som trodde. Vår motivation var väl inte på topp och underlaget inte något som vi trivdes så speciellt bra med så hastigt och mindre lustigt var matchen avgjord efter tre serier då Ystad ledde med 13-2. I sista lyckades vi plocka en poäng till så förlusten skrevs till 3-17. Detta var vi verkligen inte det första laget som råkade ut för i denna hall, Ystad har tappat en poäng på hemmaplan på hela säsongen. Det som var tråkigt var bara att vi gjorde en riktigt bedrövlig insats med en tredjeserie på 1257 och ett slutresultat på 5476. Så svårt var det ändå inte utan att vi borde kunnat kravla oss över 56 i alla fall. Magnus minst dålig på 776, 7 p före spelkompisen Glenn. De tog också 2 av våra tre banpoäng.


Vidare till Simrishamn för att möta Cimbria som liksom vi kommer att flyttas ner i div III. Två lag som alltså inte har något att spela för men när man väl står där på banorna vill man ju ändå vinna. Profilen Bredd 40 2021 gjorde det klart enklare att komma till fickan och siffernivån blev roligare än i Ystad. Matchen började jämnt där Cimbria tog första serien med 3-2 efter att ha vunnit totalen med 20 p. Vi kvitterade i andra efter att ha vänt totalen i slutrutorna. I tredje får vi det kämpigare och har tur att bordet med Andy-Dan gör 450 för vi låg under på de övriga. I slutrutorna lyckas dock Sibbe-Manne kämpa sig ikapp och Manne får chansen att avgöra men missar lite utåt i frislaget. De 8 käglorna som ramlar räcker i alla fall till att dela bordet. Att ha 6-8 inför sista i stället för 6-9 är en stor skillnad, att göra 4-1 är helt klart mer möjligt än 5-0 på bortaplan. När det börjar närma sig slutrutorna ser det dock inte så troligt ut att vi ska kunna vända till seger. Vi har ett bord ganska klart medan Cimbria har ett ännu klarare och då det är jämnt på de övriga två har Cimbria också totalen. Ju närmare slutrutan vi kommer dock kryper vi allt närmare i totalen och vi vänder de båda jämna borden och tar till slut båda ganska klart. Nu hänger allt på om vi också kan vänta totalen. En något överraskande matchvinnare blir David som genom att dubbla i 9-10 rutan gör att vi tar totalen med 7 p. 4-1 i serien och vinner matchen med 10-9 (6052-6149). Magnus lyckades utnyttja breddprofilen och landade på 928. Rippe 819 och Glenn 804 också över pari. Ida gör en kanonmatch med 784 och det med en tredjeserie på 145. Andys 745 är också värda att nämna då han hade 305 efter två serier.
Matchvinnaren Stålis
Publicerades den 12 april 2022 av Magnus Öberg

Omg 15 Malmö-Ecco BK (Båstad)

Dagens motståndare låg sist i sin serie med 4 inspelade poäng och kom med 8 spelare där den yngsta var ett år äldre än vår äldste. Det var väl ingen som trodde att vi skulle förlora, särskilt med det lag vi till slut ställde på banorna (det var både arbete, sjukdom och utlandsresor som ställde till det för UK). Matchen varade i ca 3 rutor då det var hyfsat jämt, vid ruta 5 hade vi 5-0 och resten av serien bara ökade vårt försprång på alla bord. Andra serien hade i och för sig Ecco ett bord ända till ruta 8 men med när Palle-Raffe strikar ut tar vi även det och har 10-0 halvvägs i matchen. Enda frågan är nu om vi ska kunna vinna med 20-0. I tredje serien inträffar så till slut katastrofen, Manne-Dan förlorar sitt bord och vår dröm om 20-0 går upp i rök. I sista serien står Andy-Rippe för samma bedrövliga insats så segern blir "bara" 18-2. Slutsiffran är dock desto mer imponerande, efter 1695-1706-1659-1639 landar vi på 6639. 1001 p bättre än våra motståndare. Glenn har hittat en lagom nivå i 'Båstad, efter förra hemmamatchens 895 sänker han sig 2 p idag till 893. Utan den där irriterande 4-9 i sista serien hade han klättrat över 900. Rippe strax efter med 882 och sen kom Magnus, Manne, Andy, Palle och Danne som alla gick mer eller mindre över pari. Hade Ralf sluppit klippet i sista seriens 9:e ruta hade även han varit över men nu blev han stället grindstängare på imponerande 793.
Publicerades den 5 mars 2022 av Magnus Öberg

Omg 16 BK Strået (Svalöv) BK Animals (Klippan)

Vårens första bortasväng och match mot vår bottenkollega Strået i 4-banshallen i Svalöv och mot serieledaren Animals i Klippan. Det blev en tidig morgon då matchen i Svalöv började redan kl 09. Normalt sett är ju speltiden lång redan från början i en 4-banorshall men när man också tillåter provrutor varje gång nya spelare kommer in (vilket egentligen är något positivt) och det blir banfel blir den ännu längre. Första gänget som gick på gjorde en bra insats och tog 5 banpoäng och vi hade plus i två av serierna för nästa omgång att förvalta. Det började väldigt bra då vi tog bägge banpoängen och vände underläget i serien så vi ledde då med 8-3. Andra serien var vi på väg mot en 2-1:a men en dålig avslutning gjorde att vi tappade med 0-3 istället. 8-6 inför tredje med ett tufft läge då vi var -52 i totalen. Vi tappade ett bord klart men hade det andra ända in i slutrutorna och Magnus behövde bara spärra 9:an för vinst men det klarade han inte av så vi tappade återigen med 0-3 och låt plötsligt under med 8-9 inför sista serien. Vi hade bara 19 plus i totalen och när Stråets båda spelare på det ena bordet startade med strikerader såg det mörkt ut. Då kliver Dan-Lazlo fram och tar ansvar genom att starta med 9X. Manne hängde med bra och Stråets strikerader tog slut så Magnus/Sibbe lyckades begränsa förlusten på sitt bord. Därmed räckte Manne-Dans 480 både till att ta banpoängen och serien så vi klarade oavgjort. Lite surt då vi hade 5 p ledning med tre serier kvar men samtidigt var Strået lite drygt 30 p bättre än oss i totalpoäng så helt orättvist var det väl inte. Det som är retsamt är att vi tappade (minst) två bord på onödiga misstag i slutrutorna.

Vidare till Klippan och en match vi på förhand var tämligen chanslösa i. Animals leder serien och har inte förlorat en hemmamatch (de slog bl.a Höganäs med 20-0) på hela säsongen. Underlaget är klart svårare än i Svallöv där det inte var så svårt att komma till fickan. Här var det mycket känsligare och det blir mycket konstiga uppställningar, både för oss och Animals. Det som skiljde oss åt mest var nog hastigheten på kloten där vi var ca 10 km långsammare i snitt. Vi är hyfsat med i första men följde upp den inslagna vägen med dåliga avslutningsrutor även denna serie så vi tappar den med 1-4 (1569-1487). Andra serien kämpar vi på men får svårare och svårare att hitta något vägvinnande spel och även om ingen faller igenom är det ingen som får något flyt och med bästa man på 191 vinner man inga serier mot serieledaren. Animals tar serien med 5-0 och vi ligger därmed under med 1-9 och matchen är självklart avgjord (1572-1400). Tredje serien blir jämnare, både för att vi gör en liten uppryckning och att Animals sänker sig under 1500. Vi har 4-1 ett tag men tappar återigen mot slutet så det blir 3-2 till Animals (1490-1469). Sista serien spelas bara av, av två ointresserade lag och resultatet blir därefter, 4-1 till Animals (1435-1367). 16-4 är ju inget vi är så särskilt stolta över men de 5723 vi gjorde ligger i linje med vad de flesta lag presterat i Klippan. Även Animals tyckte banorna var svårare än normalt och gjorde sitt näst sämsta resultat på hemmabanor denna säsong.

En poäng på en bortaresa är ju bättre än de noll vi haft på de två föregående och det bästa med dagen var ju att Strået åtminstone inte närmade oss i bottenstriden. Den poängen kan visa sig viktig när serien ska summeras. Individuellt var det såklart bättre prestationer i Svalöv där Roffe blev bäst på 866 (där en kägla 10 på smäll förhindrade en 300-serie) före Andy på 850, Magnus 842 och Lazlo på 828. I Klippan nådde ingen pari men Magnus var närmast med 792. Andy 766, Glenn 747 och Lazlo 733 var de övriga som kom över 700.
Publicerades den 27 februari 2022 av Magnus Öberg

Omg 15 BK Bowino (Båstad)

Ännu en hemmamatch och det som var så otroligt svårt för tre veckor sedan i den viktiga matchen mot Höganäs, blev nu väldigt enkelt mot den (på pappret) svårare motståndaren BK Bowino. Det var bara andra gången vi mötte dom, första gången var säsongen 2012-13 och då förlorade vi med 7-13 på Rejmes. Den här gången skulle detta inte upprepas och vi frångick vår vana att börja med ca 1500 (bästa förstaserien hemma denna säsong är 1536) utan anförda av Lazlo-Sibbe på 450 och Roffe-Magnus på 441 gör vi 1651. Tyvärr gav det inte de önskvärda 5-0 utan vi fick nöja oss med två bord och totalen eftersom Bowino svarade med bra spel på de andra två borden. Detta blev en trend som höll i sig i de nästa två serierna, vi tar totalen klart tack vare mycket pluspoäng på två bord medan Bowino spelar till sig de övriga med hyfsat klar marginal. I andra serien hade vi lite vittring på 4-1 men en dålig slutruta gjorde att den chansen gick förlorad. Inför sista har vi alltså 9-6 och det är lite nervöst att det ska komma en reaktion på vårt spel. Vi har då gjort 1651-1602-1680, siffror vi inte varit i närheten av på hela säsongen och Bowino har ökat för varje serie. Som tur är får vi en bra start och även om vi tappar lite i mitten har vi ett bord och totalen ganska klart och ju närmare vi kommer slutrutorna tar vi över mer och mer. Det rullar på bra hela serien för alla borden och när vi landar på 1692 har såklart inte Bowino något att sätta emot trots att de ökade även den sista serien. 4-1 ger en säker vinst med 13-7. Frågan är vad det var som hände, vi avslutar med 1692 till slutresultatet 6625. På den nivån har vi inte varit sedan avslutningsmatchen mot 59:an 2019. Det var så här vi borde ha spelat mot Höganäs men då var vi 662 p sämre. Framför allt var detta en match där vi fick med oss mycket mer strike på både bra och kanske inte så bra träffar. Vi har drygt 50 strike mer än förra matchen och då minskar självklart både miss och hål i motsvarande omfattning. Vi slapp också den förhatliga 7-10 som brukar dyka upp ett antal ggr varje match. Denna gång var det endast Ida som fick den och bara en gång, något som våra motståndare inte hade samma tur med. Magnus och Roffe stod för mest av strikandet. Med serieföljden 441-443-526-491 gör de 1901 (Magnus 958 Roffe 943) och tar självklart alla 4 banpoängen. I tredje serien har de 20 strike av 24 möjliga. Sibbe hade alla serierna över pari och trots en riktigt bra avslutning fattades det irriterande 7 p till 900. Andy som vanligt, trots obefintlig träning, över pari, denna gång med 34 p. Övriga 4 gör också fullt godkända insatser och det är också ett stort steg framåt jämfört med Höganäsmatchen där vi tappade mycket på den nedre halvan. Nu är det bara att hoppas att vi kan ta med oss denna positiva känsla till nästa helgs bortamatcher.
Dagens parikvartett Roffe 943, Magnus 958, Sibbe 893 och Andy 834
Publicerades den 20 februari 2022 av Magnus Öberg

Omg 14 Höganäs BC F1 (Båstad)

Otroligt viktig 4-poängsmatch mot Höganäs F1 i bottenstriden, vid vinst skulle vi gå om dom och klättra över nedflyttningsstrecket, vid förlust skulle vi vara 3 p efter. Ett sjukdomsfall denna vecka och tyvärr var det Andy som fick tacka nej, en spelare som skjutit mycket höga resultat i Båstad hela säsongen. Som kompensation kom Dan-Lazlo tillbaka efter att ha varit borta p.g.a. skada ända sedan tidigt i höstas. Jag klagade ju förra veckan på att Höganäs använt ett antal A-lagsspelare i deras vinstmatch mot ABeCe men det finns inget sådant att anmärka på denna gång, det var ett ”helt ok” F1-lag vi fick möta. Allt började så bra där vi gör en normal förstaserie och Höganäs har stora problem att hitta spåret till fickan. Vi tog ett grepp om serien redan från start och ökade sedan avståndet för att landa på 4-1 med +143 i totalen (1507-1384). I andra kommer det in lite grus i maskineriet medan flera av Höganässpelarna hittar tuban och gör riktigt höga siffror så de rullar in en bra bit över pari i totalen. Vi har dock ett bord där Manne-Lazlo gör 505 så på totalen lyckas vi hålla emot hyfsat men vi tappar två bord klart och när Magnus inte lyckas sätta första striken i 10:e rutan (10:an) tappar vi även det tredje bordet så 1-4 och 5-5 halvvägs (1622-1682). I tredje hamnar vi direkt i underläge och är 100 back i totalen redan efter 3 rutor. Sen blir Höganäs mer mänskliga och vi äter oss tillbaka sakta men säkert och inför sista har vi chansen att göra 3-2 om vi kan avsluta bra. Tyvärr räcker det inte för Sibbe-Ralf som tidigt hamnat i underläge men närmat sig allt mer utan de tappar sitt bord med 6 p och när sen Bubbas-Ida, som lett sin serie från ruta 1, förlorar med 3 p blir det 1-4 trots att vi bara är 19 p efter i totalen (1418-1437). 6-9 inför sista och visst försöker vi och hoppas att det missflyt vi upplevde oss ha skulle ge med sig men den här serien hade vi inget att sätta emot Höganäs som har flera spelare som verkligen hittar in. Tyvärr så spelar de också ihop så de har ett bord som gör 501 och ett annat på 481. Dessa två gör det ju oerhört svårt att plocka 4 eller 3 p på men vi kämpar oss i alla fall till två banpoäng där Bubbas-Ida tar sitt på 308. Höganäs avslutar med 1639 och då hjälper våra 1416 inte långt. 2-3 i serien och 8-12 i matchen (5963-6122). Trist att vi ska göra vår sämsta match sedan vi gick tillbaks till den gamla profilen (vi har snittat nästan 62 på den) när det gällde så mycket. Vi har lika mycket ”fickträffar” som motståndarna men eftersom vi inte har den effekten som krävs blir resultatet mycket lägre. Dan-Lazlo gör en storstilad comeback och blir bäst på 845. Roffe var på väg mot nånting ganska bra men sista serien drog ner det och han fick nöja sig med 823. Manne var verkligen på gång mot nånting stort halvvägs men orken tröt (coronaeffekt?). Dock klarade han sig över pari med 7 p. Nu har vi försatt oss i ett mindre gynnsamt läge men vi bryter ihop och kommer igen. Hoppet är det sista som överger oss.
Publicerades den 30 januari 2022 av Magnus Öberg

Omg 13 BK ABeCe (Båstad)

Inte den bästa uppladdningen med folk som jobbar och som är sjuka. Till slut lyckades vi skrapa ihop 8 st där Bubbas (med ryggont) fick ta semester för att vi skulle bli fullt lag. Ja det är är ju de förutsättningarna vi har och trots detta gör vi en helt ok match. Vi tog snabbt en 4-1 ledning som höll i sig ända in i ruta åtta men slutrutorna, som inte var vår starka sida denna dag, var inte bra. ABeCe lyckas plocka ett bord till så vi fick nöja oss med 3-2 (1464-1387). Andra serien blir dagens högsta, en poäng under pari, men det räcker tyvärr inte då ABeCe hittar tuban som finns i Båstad numera och ökar med 160. Serien var dock jämn där ABeCe ryckte från början, vi kämpade oss tillbaka och hade faktiskt 4-1 i åttonde rutan men det var stenhårt på två bord och i totalen. Sen kom då slutrutorna, som som sagt inte var var styrka idag, och vi tappar både de jämna borden (ett med 1 p) och totalen så istället för ledning med 7-3 ligger vi under med 4-6 efter halva matchen (1599-1646). I tredje börjar vi bra och har faktist 4-1 efter halva men sen tappar vi stort på två bord men lyckas plocka det vi tidigare låg under på så vi klarar oss med 2-3 och chansen finns ff på både vinst och oavgjort (1494-1584). Dom chanserna släcks dock ganska omgående då ABeCe har Anders Svensson som börjar med 8x samtidigt som våra båda spelare lyckas sätta 4x tillsammans på första åtta rutorna. Vi ligger under med 2-3 och -50 i totalen efter halva serien och det står sig hela serien ut (förutom totalen som öknar till -114) (1518-1632) (6075-6249). Vi gjorde som sagt en riktigt bra match där alla gjorde bra insatser men vi hade behövt alla ”normala” A-lagsspelare på banan idag för att kunna konkurrera. Magnus hade nått 900 om han kunnat spärra 10:an varje gång (13 st) men 881 är väl ändå godkänt med en början på 184. Glenn började ännu sämre, 158, men spelade också upp sig och hade också nått pari om inte (gissa vilken kägel….) 10:an stått i frislaget (det var många som hade det kämpigt med den idag, både hos oss och motståndarna). Roffe en poäng bakom Glenn och även Palle godkänd på 764 (med en dykarserie). Roffe/Magnus tog nu för 5:e matchen i rad alla banpoäng. Nu bryter vi ihop och kommer igen till nästa veckas mycket viktiga match mot Höganäs F1. Eftersom de (med hjälp av en del A-lagsspelare) vann mot ABeCe gick de förbi oss i tabellen så måste vinna för att inte halka efter.
Publicerades den 23 januari 2022 av Magnus Öberg

Omg 12 BK Playax F1 (Båstad)

Så inleddes vårsäsongen med den första av en lång rad ”måste”-matcher. Vi har ju 6 hemma och 4 bortamatcher i vår och tabelläget gör att vi mer eller mindre måste vinna hemmamatcherna för att inte hamna under ”strecket”. Dagens motståndare Playax har vi aldrig mött förut men vi vet att de satsar hyfsat seriöst. Vi saknade som vanligt några av de ”ordinarie” A-lagsspelarna och jul- och nyårsuppehållet hade väl inte innehållet allt för mycket träning för vissa av de som stod på banorna. Vi började dock alldeles utmärkt och halvvägs in i första serien har vi plus på alla bord (även om det är ytterst jämt på två) och vi lyckas med skicklighet (och lite tur) hålla i det på alla och tar alltså första serien med 5-0 (1536-1421).


Andra serien börjar Playax hitta in allt bättre och vi går tyvärr åt andra hållet. Halvvägs är det jämnt på alla bort och i totalen men allt eftersom vi närmar oss slutrutorna tar Playax över och inför sista rutan är det 1-4. Magnus får chansen att ta tillbaks ett bord när Playaxspelaren missar en enkelkägla och genom att spärra 3-6-10 och sen kryssa tar vi det bordet med 2 p. 2-3 i serien och 7-3 halvvägs i matchen (1481-1528).


Tredje serien blir speciell, Roffe-Magnus har 114 plus halvvägs men eftersom vi ligger under på de andra  är det ändå 1-4. Roffe-Magnus ökar på lite till och tar till slut bordet med 134 p efter att ha gjort 500 ihop. Manne-Andreas är 10 p back hela andra halvan av serien och när Playaxspelare nr 1 dubblar i 9-10 ser det mörkt ut.  Playaxspelare nr 2 har dubbel att gå på inför sista men sätter upp ett hål som han inte tar vilket ger Andy chansen. Han har strike i 9:e och sätter första i 10. I andra blir det en kvar men med spärr tar de bordet med 2 p. Eftersom de andra borden plockat tillbaks lite av underläget tar vi även totalen så det som såg ut som 1-4 blir i stället 3-2 och vi har 10-5 inför sista (1578-1538).


Sista serien höjer sig Playax och gör dagens bästa serie men som tur är svarar vi emot. I femte rutan har vi två bord var men övertaget på ”våra” är bara någon tomruta.  Möjligheten för Playax att få oavgjort finns fram till ruta 8 men där blir det några tomrutor för dom medan vi täcker och sätter strikerader och därmed tar vi ”våra” två bord så klart att vi även tar totalen med 5 p (1620-1615). Serien slutar alltså 3-2 och vi vinner matchen med 13-7 (6215-6098).


Roffe laddade upp genom att vara vaken 36 timmar och jobba hela natten och det var uppenbarligen rätt metod då han blev bäst med 893 efter att ha avslutat med 255-243. Andy kan verkligen utnyttja Båstadunderlaget på rätt sätt och trots obefintlig träning är han strax efter Roffe med 889. Han matchade också Roffes slutserie när han gör 254, otroligt viktiga poäng av både honom och Roffe i ett sådan trängt läge. Magnus hade också chansen på nåt ganska bra men ovanligt tjuriga kantkäglor i sista serien gjorde att han stannade på 825. Stoffe gjorde också en stor prestation med sin blott andra parislagning på seriematch när han gör 809. Ralf 784 och Manne 753 är också mer än godkända. Både Magnus-Roffe och Manne-Andy tar alla 4 banpoängen.

Publicerades den 16 januari 2022 av Magnus Öberg

Omg 11 BK Bulltofta F och Kulladal BS F2-HBS (Malmö)

Dags för 2021 års sista matcher , dubbel på Baltiska hallen i Malmö för andra gången denna höst. När vi var där för 1,5 månad sen hade vi det väldigt tungt, 2-18 i bägge matcherna och siffror på 55-56. Förhoppningen var ju att vi lärt oss nåt av den resan och skulle kunna hävda oss bättre än sist. Laget bestod som vanligt av de som var tillgängliga och den sista hade ringts in samma morgon. Av de två lagen vi skulle möta var det Bulltofta vi skulle kunna ha bäst chans mot, de har hittills snittat 5825 hemma och gjorde 5483 förra helgen. Kulladal har snittat drygt 6450 varav de sista två en bit över 67 och dit når vi inte tyvärr. Vi började mot Bulltofta och första serien kändes lite som de föregående matcherna i Malmö, mycket hål och miss. Vi delade borden men tappade totalen så 2-3 (1401-1466). I andra är det flera som spelar allt bättre och vi gör en riktigt bra serie men tyvärr så gör Bulltofta det också så trots våra 1513 tappar vi serien med 1-4 så underläge med 3-7 (1513-1584). I tredje fortsätter vi spela bra och har länge läge på 4-1 men tappar tyvärr det jämna bordet i slutrutorna. Däremot lyckas vi behålla totalen med 15 p och klara i alla fall att få med oss 3-2 (1527-1512). 6-9 och chansen till oavgjort fanns helt klart om vi kunde hålla nivån uppe även i sista. Vi gör en kraftansträngningen och ger verkligen Bulltofta en match ändå in i slutrutorna men tyvärr lyckas de ta de två bord som krävs för att vinna matchen. Vi tar totalen så ännu en 3-2:a (1576-1537) till oss och därmed förlust med 9-11 (6017-6099). Vi gör alltså en kanonmatch (i alla fall jämfört med sist) trots en trög start och det är allt lite surt att motståndarna gör säsongsbästa och höjer sig med 616 p jämfört med förra omgången när de möter oss men så är det ju ofta med F-lag, man vet aldrig vilka spelare som kommer att delta.


Även om vi nu gjort en otroligt mycket bättre match än det vi klarade av förra gången vi var på Baltiskan var det väl ingen som trodde på någon reell möjlighet att rubba Kulladals F2-lag. Det börjar också precis enligt de farhågorna där Kulladal har alla bord en över pari och gör 1708 så trots att vi återigen går över 1500 (vilket egentligen inte är så lysande då vi hade två man på 250) var det ju inget snack om vilka som skulle ta serien. Roffe/Magnus tar dock sitt bord så vi slapp undan den nesliga 0-5. Andra serien ger de oss en liten chans genom att ”bara” göra 1626 men tyvärr tar vi inte den utan orkar inte med mer än 1466. Återigen räddar Roffe/Magnus oss från 0-5 så 2-8 halvvägs. Även om vi inte har så mycket att spela för längre gör vi det riktigt bra i tredje och Roffe/Magnus plockar sin tredje banpoäng och när Bubbas/Glenn spelar oavgjort får vi ”bara” 1-3 i baken (1538-1642). Även om sista serien inte gällde något är det ju inget lag som slutar spela och vi gör en fantastisk avslutning efter en lång dags resande och bowlande. Vi rullar in 1634 och tar serien med 4-1 så slutar 7-12 (6160-6499), ett resultat vi ska vara rejält stolta över. Det är ju aldrig roligt att förlora men vissa förluster är mer tolerabla än andra och denna var helt klart en sådan. 6,5 år utan rejäla träningsmöjligheter sätter sina spår.


Individuellt fanns det en hel del att glädjas åt. Roffe fick äntligen visa den nivån han kan befinna sig på när det stämmer, det har vi tyvärr inte sett så mycket av under hösten. Efter att ha letat linje och material i 1,5 serie hittade han båda och sen var det inte många slag som hamnade fel. 873 mot Bulltofta följdes upp med 898 mot Kulladal. Lagkompisen Magnus hade sin spelplan klar efter förra besöket och den funkade hyfsat. Han kom nästan alltid till fickan men hade ganska svårt att få med sig alla 10 käglorna men eftersom det gav enkla spärrar stannade han kvar och gjorde 837-875. Detta banpar (Roffe/Magnus) lyckades med den inte alltför vanliga prestationen att plocka alla banpoäng i båda matcherna, Även Manne (773), Glenn (745) och Bubbas (730) godkända mot Bulltofta.  Mot Kulladal skrevs det historia, Bubbas fick i sin 27:e match i Halmiatröjan för första gången gå över pari (sen han flyttade till Halland alltså), och det med besked. Med serieföljden 177-202-244-231 blev det så bra som 854. Även Palle hade länge chansen att nå pari men missade det till slut med 8 p. Glenn var jämnheten själv och gör 742.

Publicerades den 5 december 2021 av Magnus Öberg

Omg 10 BK Strået (Båstad)

Sista hemmamatchen 2021 och vi möter ett lag från samma serie som vi har efter oss i tabellen och som vi därmed inte vill ge någon möjlighet till att komma närmare. Även nypremiär för vår gamla oljeprofil som numera benämns 40 fot. Vi har diskuterat en del om vi skulle byta tillbaka, inte för att vi själva önskat det utan för att det finns andra spelare i hallen som vill det. Ett antal ”ordinarie” spelare borta men så är det ju mest varje helg. Vi tar direkt ett rejält grepp om första serien och har 4-1 efter halva och 160 plus i totalen vilket står sig hela serien ut (1524-1357). Andra serien börjar Strået hitta spelet bättre men vi höjer oss också så halvvägs in har vi återigen 4-1 och plus 80 i totalen. Sen börjar det kärva för oss så i åttonde rutan har Strået vänt till 2-3 för att i nionde ha 1-4 och det är stenhårt på varje bord. När vi går in i sista står det -40 i totalen på skärmarna och när Raffe ställer 8:an på en kanonträff efter strike i sista så de förlorar sitt bord med 5 p tyder allting på att vi kommer tappa med 1-4 eller 0-5. Så döm om vår förvåning när det kommer upp på skärmarna att vi vann serien med 3-2 och har 7-3 efter två. Det visade sig att Magnus-Roffe vände sitt bord i sista och tar det med 10 p, Stoffe-Palle spelar oavgjort i sista rutan trots en miss och tar bordet med 1 p och Manne-Sibbe har närmat sig allt mer men förlorar till slut med 2 p. Till detta ska läggas Magnus som avslutade med 6 x och Sibbe med 5 som gör att vi vänder totalen till +4 (1573-1569). Detta gjorde det självklart enklare för oss och tungt för Strået som var så nära att både kvittera eller ta t.o.m. ta ledningen. I tredje sätter vi full fart på två bord så vi har totalen klart tidigt men eftersom vi aldrig lyckats komma ikapp på de två andra borden får vi nöja oss med ännu en 3-2:a och 10-5 inför sista (1562-1439). Att vi skulle tappa med 0-5 i sista var mer eller mindre otänkbart och Roffe-Magnus såg också till att vi hade ett bord och totalen tidigt in i serien. Till slut delar vi på borden så återigen 3-2 (1610-1539) och 13-7 (6269-5904) som slutresultat. Främst Magnus kunde utnyttja den nygamla profilen så det blev årsbästa med 931. Även Sibbe, Roffe och Ralf drog nytta av den och gick över pari med 48, 38 resp. 6 p Manne strax under med 785 och även en strålande comeback av Stoffe med 757.Roffe - Magnus som gör 1769, tar 4 bp och bl.a. gör 502 i tredje serien.
Publicerades den 29 november 2021 av Magnus Öberg

Omg 7 Höganäs BC F1-HBS (Höganäs)

Viktigt ”derby” borta mot Höganäs som vi hade efter oss i tabellen och som hittills legat på siffernivåer hemma som vi borde kunna matcha. Vi fick tyvärr ett sent avhopp då Roffe inte fick ihop det med jobbet men som tur var kunde Sampo följa med så vi fick med oss en 9:e man även om hans träningsmängd hittills denna höst varit mycket begränsad. Matchen började bra för oss och efter halva första serien hade vi tre bord men låg under rejält på det fjärde. Inför sista hade vi ett bord var klart och Höganäs hade totalen men på de andra två var det stenhårt. Ida-Ralf lyckades vända i sista rutan och tog det med 11 p medan Theo-Magnus tappade sitt med 1 efter att Magnus satt sina sista tre bollar helt ok i fickan men belönades med 7:an-7:an-10:an. Alltså 3-2 till Höganäs (1505-1422). Tyvärr har vi svårt att hitta en bra lösning på banorna och när vi kombinerar det med mycket tomrutor är det svårt att vinna serier. Vi lyckas hålla oss kvar på ung. samma slagpoäng men det var mycket tack vare Magnus 268. Förutom det bordet som vi tar klart, förlorar vi de övriga tre och även serien så 4-1 till Höganäs (1483-1435). I tredje fortsätter Höganäs sin nedåtgående trend men vi faller ihop totalt och har bästa man på 175. Höganäs tar återigen serien med 4-1 och matchen är slut (1417-1235). Sista serien lyckas vi kravla oss tillbaka upp på vår tidigare nivå och får med oss 2 banpoäng och matchen slutar 14-6 (5868-5523). Visst vi har folk borta men det var många som underpresterade idag. Underlaget var lite annorlunda mot vad vi brukar spela på (Allsvenskan 39 som andramatch) men bättre spärrspel än så här ska vi klara av. Två godkända, Magnus 834 och Glenn 794. Ingen annan över 700.
Publicerades den 31 oktober 2021 av Magnus Öberg

Omg 6 HBS-BK Borgen F1 (Båstad)

Efter förra helgens överkörningar och -32 i baken var det viktigt att vi visade för oss själva att vi kunde bättre. Dagens motståndares matcher har under hösten hållit en nivå som vi borde kunna matcha om vi bara kunde nå upp till den nivå vi vet att vi kan hålla på hemmaplan. Vi började helt ok och efter halva första serien var det helt jämt i totalen och vi hade två bord var, båda lika klart. Ju längre serien led ökade vi ledningen på ”våra” bord och närmade oss allt mer på de två som Borgen hade. Inför sista rutan fanns en reell chans på 4-1 och om allt gick vår väg kanske vi t.o.m. kunna göra 5-0. Nu blev det inte alls så men om Bubbas, som hade en dubbel att gå på, slagit 9-spärr-8 hade de plockat sitt bord med 1 p. Nu lyckades han istället välta 5 käglor på två slag i sista rutan och istället förlorar de bordet med 22 p.Vi tog totalen med drygt 100 p så vi tar serien med 3-2 (1531-1423). Nu är frågan om vi kan behålla den här nivån eller kommer vi, som så många gånger, göra en sämre andraserie efter en bra inledning? Inte idag, efter fem rutor i andra serien hade Théo, Magnus, Ida och Rippe alla strikerader att gå på och det var täckta rutor på de övriga. Vi hade nästan 150+ i totalen och ledning på alla bord. Resten av serien ökade vi tempot ytterligare och tog därmed serien med 5-0 och +245 i totalen (1670-1425). Säsongens högsta serie och ledning med 8-2. I tredje började det lite skakigt men från ruta 5 och framåt var det HBS för hela slanten och vi gör 5-0 igen (1554-1341). Matchen är vunnen och nu är det viktigt att vi kan hålla spelet uppe och få ihop en bra totalsiffra men framför allt, plocka igen lite av den minusdiff vi dragit på oss. Tyvärr gör vi inte det utan faller tillbaks i gamla synder, gör svaga 1421 och tappar ett bord med 80, ett annat med 7 och det tredje med irriterande 1 p. 1-4 i baken (1421-1444) och slutresultatet 14-6 (6176-5633). En riktigt bra laginsats med många bra individuella prestationer. Théo bäst för första gången den här säsongen (men säkerligen inte den sista) med 848 efter att ha skjutit käglor åt alla håll. Roffe strax efter med 837. Andy en poäng under pari efter att ha avslutat med två tomrutor. Palle såg ut som en säker 800-gubbe efter tre serier men nånting hände i sista så det blev en rejäl bit under. Ida gör strålande 734 efter, även för henne, en lite tyngre avslutning. En sak vi var riktigt bra på idag var att undvika tomrutor, både spärrmiss och hål låg rejält under snittet och vi hade ”bara” 52 st totalt (vilket är bra för oss, snittet är 64 och vi har haft 71 och 79 de föregående hemmamatcherna). Nu laddar vi för nästa helgs ”derby” borta med Höganäs F1, ett lag vi bör ha efter oss i tabellen när serien är slut (som de spelat hittills i alla fall).
Publicerades den 24 oktober 2021 av Magnus Öberg

Omg 5 BK ABeCe och Öresunds BS-HBS (Malmö)

Dags för bortamatcher på lördagseftermiddagen på Baltiska. Det är inte så mycket att skriva om, exakt likadan matchutveckling och resultat i båda, 1-4, 0-5, 0-5, 1-4. Alltså 2 x 2-18 och -760 (5585-6345) i första och -686 (5643-6329) i andra. Det kändes som chansen ändå fanns efter första serien mot ABeCe, vi fick med oss en poäng och var ”bara” 70 p efter i slagpoäng. Vi lyckade dock inte höja oss i andra vilket varit nödvändigt, var minus 160 i totalen efter efter halva, klart efter på tre bord och på väg in i slutrutorna var det 0-5 och minus drygt 200. I tredje var vi som närmast 15 p back på ett bord och matchen var över. Mot Öresund var vi lite bättre med efter halva första serien, oavgjort på borden men minus 120 i totalen och serien slutade som sagt likadant som i första, 1-4. I andra var vi med på två bord ända in i slutrutorna men i totalen var vi 100 back. Vi tappade de två borden med irriterande -7 och -4 p men i slutänden hade det inte spelat någon roll, vi hade inget att kontra med. Underlaget var klassiskt Baltiskan, spel ganska långt in och mer olja än vad vi är vana vid och det är verkligen inte det som är vårt A-spel. När vi samtidigt saknade ett halvt lag av givna A-lagsspelare är det inte så lätt att konkurrera när båda motståndarna gör över 63. Ska man hitta något positivt lyckades vi i alla fall kravla oss över 700-snittet i andra matchen så något lyckades vi lära oss under dagen. Individuellt lyckades Magnus bäst, 775 i första och 846 i andra efter att få ha avslutat båda matcherna på två banpar som hade ett bra ”häng” inåt vilket gav dagens två högsta serier. Bubbas gör två bra matcher, 737 och 750 och verkar ha hitta en nivå han inte haft på mycket länge. Manne avslutar stabilt med 752 mot Öresund och Ida krånglade sig över 700 med 2 p mot ABeCe.

Publicerades den 20 oktober 2021 av Magnus Öberg

Omg 4 HBS-BS Olymp (Båstad)

BS Olymp har Halmia mött två ggr, borta säsongen 12-13 där vi förlorade med 7-13 och sedan hemma säsongen 14-15 där vi vann med 11-8. Alltså inget lag vi hade någon koll på. De hade dock slagit Höganäs BC F1 på morgonen, samma lag som Öresund, som vi förlorade mot förra helgen, hade förlorat mot. Vi hade också (på pappret) ett något försvagat lag då fyra normalt sett givna A-lagsspelare, hade förhinder. Vi hade dock fått tillbaka Andy som jobbade förra helgen och vilket tillskott han skulle bli. Det började väldigt trögt även om vi faktiskt gjorde en något bättre förstaserie jämfört med förra veckan. Då gav den oss 4-1 men den är gången blev det omvända siffror. Vi hamnade i underläge direkt och totalen bara växte ju längre serien gick för att till sist sluta på -98. Magnus och Theo plockade vår banpoäng med 5 p tillgodo men det var för att motståndarna slutade med strikerader, det var ingen större risk att vi skulle tappa det bordet också. Bubbas/Ralf lyckades också vända sitt bord till plus i 9:e rutan men ett hål i sista för Bubbas samtidigt som motståndarna täckte gjorde att vi tappade det med 2 p. Bubbas skulle dock få chansen att revanschera sig. (1481-1559). Förra veckan rasade vi ju igenom rejält i andra serien men inte idag. Vi hamnade i och för sig i underläge från början men efter halva serien hade vi totalen och 2 bord. Vi drog ifrån allt mer i totalen och i slutrutorna närmade sig också Manne Andy och hade chansen att kvittera matchen efter att Manne avslutat med 5 X. Tyvärr gjorde Andy ett av dagens (mycket få) mindre lyckade slag och Olymp kunde hålla undan med 11 p, Alltså 3-2 till oss och match igen (1546-1464). I tredje tar vi kommandot direkt och har 35 p plus i totalen redan efter tre rutor. Det håller sig runt 30-45 pluspoäng genom hela serien och vi delar borden rätt klart så vi har alltså exakt samma läge som förra helgen, 7-8 inför sista (1480-1442). Sista serien blir gastkramande. Manne/Andy tar direkt ett rejält grepp om sitt bord och glider iväg till +125 och eftersom de andra tre borden är jämna innebär det att vi har totalen, 3 p till krävs för vinst. I femte rutan är det +1 för Magnus/Theo, -3 för Bubbas/Ralf och oavgjort för Matte/David (som får hoppa in och göra sin A-lagsdebut i detta läge). I åttonde rutan har vi 5-0 men redan i 9:e har Olymp tagit tillbaka 2 bord. Magnus/Theo avslutar bra och tar sitt bord ganska klart medan Matte/David går åt motsatt håll. Allt ska då avgöras av Bubbas/Ralf. Ingen av spelarna har strike att gå på inför sista och när Bubbas sätter en dubbel (där den andra är rejält ”tjock”) blir det helt avgörande. När Olymps sista man missar striken i förstaslaget måste Ralf täcka. Han ställer då upp 2-4-5, en uppställning som kan missas på många sätt men inte av Ralf denna dag. Efter en 9:a i frislaget av Olymp måste Ralf ha minst 8 vilket delar bordet. Bollen går högt och orkar inte över på vänstersidan (en klassisk 3-6-10 träff) men med lite tur står det bara två käglor kvar och de delar bordet vilket innebär att vi vinner matchen med 10-9. (1509-1386) (5996-5851).

Detta var en otroligt rolig seger med tanke på det lag vi ställde upp med. Om vi förra veckan underpresterade på många händer var det verkligen tvärtom idag, Samtliga gjorde det som krävdes och somliga mer än det. Allra mest gjorde Andy som efter många års kämpande äntligen får passera 900-gränsen även på seriematch. Efter serieföljden 233-199-258-219 blev det 909. Ett stort grattis och när nu den magiska gränsen är passerad kommer det säkert att komma mer. Magnus lyckas trots att spelet är kantigt passera 800 med 6 p. Sen har vi 4 man inom 4 p. Theo 748, Manne 747, Matte 746 och Bubbas 744. Skillnaden mot förra veckan är att då var det 4 man under 700 istället vilket är en stor anledning till mer lyckade matchutgången. En annan är antalet hål, förra veckan hade vi 37 som vi inte lyckades spärra, idag var de nästan halverade, 19 st.Två av många matchvinnare i dagens match, Bubbas och Andy.
Publicerades den 26 september 2021 av Magnus Öberg

Omg 3 HBS-Öresunds BS (Båstad)

Säsongens första hemmamatch mot Öresund som vi senast mötte våren 2015 och då förlorade med 9-11 (trots att vi gjorde 6572 med Rippe bäst på 905). Vi hade alltså revansch att fordra. Öresund är ju ett ”spelande” lag så vi behövde helt klart prestera för att vinna och allt började så bra med 4-1 efter halva första serien och 100+ i totalen. Bordet med Palle och Ralf var otroligt jämnt i hela serien och inför sista rutan stod det och vägde. Palle som slutman hade det tungt i början av serien men spelade upp sig och hade strike att gå på, samma gällde för ÖBS. Palle sätter dubbeln, det gör ÖBS:aren också, Palle sätter även andra striken i sista och då slår ÖBS:aren …… i rännan (och det var inte kantspel). Efter en avslutande 9:a tar vi bordet med 6 p. Dan och Denkan hade lett sin serie klart från ruta ett men ju närmare slutrutan vi kom blev det allt jämnare. De lyckas dock skrapa ihop de nödvändiga sista poängen och även de tar bordet med 6 p och vi inleder alltså med 4-1 (1468-1418). Det svänger fort i bowling (fråga Boden) men att vi skulle falla igenom så totalt som vi gjorde i andra efter den inledningen på hemmabanor det var inte vad vi förväntat oss. Efter tre rutor låg vi under rejält på alla bord och hade drygt 100 p i baken. Inte blev det bättre heller, vi hade ett bord där vi närmade oss något men någon riktig chans till poäng fanns det inte. Vår högsta enkelserie blev 183 p och det vinner man varken serier eller matcher på. Samtidigt gör ÖBS dagens klart högsta serie så allt annat än 0-5 hade varit förvånande (1322-1581). Tredje serien gör vi en liten uppryckning men på intet sätt vad vi hade behövt göra en dag som denna. ÖBS bjuder in oss i matchen genom att ramla ner under 1400 men vi kunde som sagt inte utnyttja det. Totalen var otroligt jämn genom hela serien där vi hade en knapp ledning som vi också lyckades hålla hela vägen och då vi delade borden får vi 3-2 och det är helt klart match (7-8) inför sista serien (1409-1392). Nu gällde det att vi tog oss i kragen, 3-2 och vi får oavgjort, 4-1 för vinst. Efter halva serien hade vi 4-1 men precis i det läget började ÖBS få momentum och med hjälp av tur (och en del skicklighet) vände de två bord och inför sista rutan var det mycket små möjligheter för oss att kunna plocka den sista poängen vi behövde för oavgjort. Vi fick ändå med oss två poäng eftersom Rippe-Sibbe tog sitt bord med 119 p vilket gav oss totalen och den irriterande slutsiffran 9-11 (1535-1493)(5734-5884).

Vi kan aldrig förvänta oss att vinna matcher, inte ens i div 2, när vi inte orkar med att snitta bättre än 179 på hemmabanor. Det är ju inte lika enkelt som för några år sedan i Båstad men uppåt 6000 borde vi kunna orka med. Vi får väl skylla på det långa uppehållet och de bedrövliga träningsmöjligheterna men om vi ska lösa det måste vi nog försöka få till några extra serier mer än de som spelas på onsdagarna även om det är svårt. Annars lär det det nog fortsätta ung. så här då vi inte har så många spelare att välja på. Minst dåliga var Magnus (786) som började och avslutade bra men var rätt borta i mitten och Rippe (776) som började dåligt och därför kunde öka varje serie.
Publicerades den 20 september 2021 av Magnus Öberg

Omg 2 Staffanstorps BK-HBS (Staffanstorp) Lunds BK Mamba F-HBS (Lund)

Så startade vi den sista säsongen innan serieomläggningen för tredje gången och nu hoppas vi verkligen att den även kan slutföras. Den här gången inledde vi med bortamatcher i Staffanstorp och Lund. Efter att ha haft ett uppehåll på nästan 11 månader och den bedrövliga tillgången till träningsmöjligheter innebar att större delen av truppen var rejält ringrostiga. Staffanstorp var en ny motståndare för de allra flesta, det var många år sedan vi möttes sist, enligt statistiken hösten 1998. Det var nog ingen av oss som hade någon koll på motståndarnas men eftersom det var deras A-lag fanns chansen/risken att de kunde ställa till problem. En (i stort sett) obefintlig luftkonditionering och sträva ansatser gjorde inte saken enklare och det var ingen lysande inledning på matchen. Som tur var lyste vi något mer och framför allt Theo som var den enda som hittade ett spel i första serien. Han och Andy tog sitt bord med 130 p och när Magnus och Roffe tog sitt med 60 var totalen klar. Vi tappade dock ett bord med drygt 110 p och det sista med ynka 6 så det blev 3-2 till oss i första (1324-1253). I andra lyckades vi klättra över 1400 med 7 p medan Staffanstorp låg kvar på (nästan) exakt samma nivå och då fanns ju chansen att dra ifrån lite. Halvvägs in i serien hade vi 5-0 men avslutningen var inte så bra, vi tappade 2 bord med 14 resp. 16 p fick vi nöja oss med 3-2 igen (1407-1254). I det här läget var det nog ingen som trodde vi skulle förlora matchen för nivån på många av Staffanstorp-spelarna var några snäpp under vår. I tredje är vi tillbaks på nivån från första serien men Staffanstorp sänker sig ca 100 p så trots att vårt bästa bord inte gör mer än 363 tar vi serien med 170 p, gör 4-1 och har 10-5 inför sista (1327-1424). Visst, allt kan hända men att vi skulle tappa sista med 5-0 var helt omöjligt. Efter 5 rutor hade Magnus och Roffe +100 och vi var i ledning på två bord till så det blev en enkel resa till 4-1 (1424-1287) och 14-6 (5482-4950).

Vi var sena och fick stressa till Lund för möte med Lunds BK Mamba F i en mycket trevlig hall, helt andra förutsättningar än i Staffanstorp. Motståndarna var också av helt annan klass och det var redan från början tydlig att det skulle krävas mycket mer än i Staffanstorp om vi skulle kunna konkurrera. Vi hamnade direkt i underläge i totalen då vi tappade mycket på ett bord, de andra tre var jämnare. Till slut tappade vi två bord med 13 p var men på det sista var vi ledning inför sista rutan. När Lund-spelaren går upp måste han sätta tre strike för att få oavgjort. De första två sitter perfekt men den sista når knappt upp på ettan och 2-8 står kvar. På något sätt ramlar då 8:an framåt på 2:an. Alltså 0-4 i baken men det var inte långt ifrån att vi haft 3-2 istället trots att vi var mer än 150 efter i totalen (1347-1503). I andra spelar vi upp oss och vi tar var sitt bord klart så totalen är helt jämn. Vi delar även de andra borden men vi tappar tyvärr totalen med 12 p så 2-3 i serien (1462-1474). Förhoppningen att vi skulle kunna plocka in mer i tredje kom på skam då Lund växlade upp och gör dagens bästa serie. Vi tappar två bord klart men det är jämnt på de andra två men tyvärr tappar vi ett av dom med 10 p och därmed serien med 1-4 (1485-1633) och matchen var avgjord. Sista serien blev därmed rätt avslagen och vi tappar även den med 1-4 trots att vi bara var 3 p efter i totalen (1418-1421). Även om vi förlorar stort var det jämnt på många bord och vi var inte långt från ett mycket jämnare resultat, kanske t.o.m. oavgjort.

Individuellt visade Magnus att gammal är äldst genom att bli bäst i bägge matcherna med 752-834. Han lyckades också med bedriften att slå 210 genom att bara strika på den ena banan i andra serien i Lund. Roffe klättrade över pari med 3 p i Lund där också Theo blev godkänd med 765 (fast gör man 266 i en serie borde kanske totalen varit något högre). Theo var också näst bäst i Staffanstorp på 725.
Publicerades den 14 september 2021 av Magnus Öberg

Senaste aktivitet

Resultat KM
Till slut kunde vi, efter två års uppehåll...
Publicerad 30 april 2022 10:57
Av Magnus Öberg i Nyheter
Omg 20 BK Animals (Båstad)
Så blev det dags för säsongens sista...
Publicerad 18 april 2022 23:25
Av Magnus Öberg i Matchreferat
Omg 20 Team Ystad och...
Detta var tänkt som säsongens sista matche...
Publicerad 12 april 2022 23:31
Av Magnus Öberg i Matchreferat
Matchresultat inrapporterat
Nu är matchen Cimbria BK - Halmia BS...
Publicerad 10 april 2022 17:12
I Seriespel
Matchresultat inrapporterat
Nu är matchen Team Ystad BK - Halmia BS...
Publicerad 10 april 2022 12:29
I Seriespel

Stöd oss