Matchreferat.

Säsong:

Kval mot Trippel - Miraklet i Markaryd

Så skulle det avgöras om vi skulle få fortsätta även nästa år i div II eller börja om i trean. Motståndare var Trippel från Varberg, ett lag som vi tyckte att vi borde ha bra chanser att klara av särskilt som vi hade bra minnen från tidigare, avgörande, matcher i Markaryd. Allting började så bra också, 5-0 i första på 1528, 170 p mer än Trippel. Vi tar även andra serien, 3-2, trots att vi tappar totalen så halvvägs leder vi med 8-2 och matchen borde vara avgjord. Istället knyter det sig och misstagen är otaliga. För alla utom en, Roffe. Han strikar helt obehindrat hem 502 de sista två serierna och med viss hjälp av Peter (i alla fall i tredje serien) plockar han de två poängen vi behöver för att åtminstone kunna rädda oavgjort. Vi övriga snittade 170 sista två. Trippel hade helt klart löst banorna på ett mycket bättre sätt än vi och vi ska vara glada att ha vi ”fick” oavgjort och inte var helt tvungen att vinna andra matchen.
Kvalet lever alltså i högsta grad och nu ska vi i andra matchen visa att vi är det bättre laget. Av det blev det nästan ingenting. Trippel rullar in 1543-1625 på första två medan vi endast mäktar med 1449-1431 och ligger under med 3-7 halvvägs. I tredje måste det hända nåt och Trippel blir nu lite mer mänskliga och gör ”bara” 1471, på det kontrar vi med 1401 och är på väg att tappa serien med 1-4 och därmed förlora redan efter tre serier. Då lyckas Uffe att krångla in en dubbel i sista rutan (varav en vänster) och de tar därmed sitt bord med 4 p, serien slutar 2-3 och vi får en sista liten livlina att ta det till en skiljeserie om vi kan göra 5-0 och återigen rädda oavgjort. Hur stor är chansen att det ska inträffa, vi har förlorat 6 serier i rad, de har snittat 1534, vi 1436, på dessa. Men hoppet är det sista som överger bowlaren och när vi kommit några rutor in i sista serien har vi faktiskt +-poäng på alla bord. Ralf och Andreas drar ifrån rejält så totalen känns rätt säker men att vi ska hålla på alla fyra banparen, som vi spelat hittills, känns ff. ganska osannolikt. På väg in i sista rutan har vi tre banpar medan det är mycket jämnt för Theo och Magnus. Trippel har t.o.m någon pluspoäng i ruta 8 men den här gången är det vi som håller nerverna i styr och med 1625 mot 1410 tar vi rubbet och det osannolika inträffar, vi räddar oss kvar och allt ska nu avgöras i en skiljeserie. Självklart är det oerhört positivt för oss, att få en chans till när vi varit helt uträknade och tvärtom för Trippel, de hade ju redan avgjort matchen och måste nu ladda om.
Skiljeserien präglas av mycket nerver och allmänt dåligt spel. Vi åker ner på samma låga nivå som vi legat på tidigare men Trippel, som hade en nedåtgående trend, lyckas inte komma tillbaka utan fortsätter neråt och vi får ganska tidigt ett övertag som vi behåller hela serien. På väg in i slutrutorna är det klart att vi kommer att vinna och vi tar serien med 4-1, 1443-1369.
Vi kan vara oerhört glada över att vi hade all den tur som behövdes för att lyckas med detta. Av nio spelade serier vann vi totalen i bara tre av dessa. Även om vi kan hävda att vi var det tekniskt sett bättre laget spelar det ingen roll om vi inte kan översätta det i praktik, den enkla saken att välta flest käglor. Att underlaget nog passade Trippel bättre är heller ingen ursäkt, vi borde löst det på ett mycket bättre sätt. Vi måste också var tacksamma att Roffe kunde byta bort sitt arbetspass för utan honom hade det heller inte gått vägen. Han (och Peter) tog 7 av 8 banpoäng (plus ett till i skiljeserien) och hade vi tappat ett av dessa hade inneburit förlust. Att det skiljer 15 år i snittålder mellan lagen kanske också spelade in en del när det nu blev en lång dag på banorna.
Nu kan vi istället se fram mot en ny säsong i div II med flera nya spelare vilket gör att den kan bli riktigt rolig.

Postades den 13 maj 2019 av Magnus Öberg

Omg 18 BK 59:an F och BK Vågen B (Båstad)

Förutsättningarna var enkla, vinst var ett måste om vi skulle ha en chans att undvika kval. Detta om Falkenberg förlorade senare på dagen (vilket de gjorde). Vi gjorde verkligen allting rätt, vi gör årets bästa slagning, 6643, med sämsta man på 775, vi leder halvvägs med 8-2 och avslutar med 1723. Trots detta förlorar vi med 9-11. Visst mötte vi en bra motståndare, särskilt när de hittat spelet i vår alldeles för lättspelade hemmahall, men vi hade verkligen inte marginalerna på vår sida. Vi förlorar tre bord med 1, 2 resp 8 p och får många ggr. inte med oss den där sista, irriterande, käglan. Första serien tar vi med 3-2 mycket tack vare Roffes inledande 10 x som gav 288 till slut. Här var vi nära 4-1 men vi tappade ett bord med 1p efter tomrutor från båda lagen i slutrutan. Andra serien har vi greppet om hela vägen förutom ett bord. Den här gången är det dock vår tur att ta det med 1 p, även nu efter tomrutor i slutrutan. Som jag skrivit så många ggr. tidigare kommer det ofta en reaktion efter en 5-0-vinst i en serie och så även denna gång. Vi gör dagens sämsta serie men på inte sätt någon katastrofinsats (1563), problemet är att 59:an höjer sig 225 p och rullar in 1727. Vi har dock i alla fall ett bord hela vägen fram till slutrutan där de lyckas vända även det och helt plötsligt har vi bara 8-7 i st f det förväntade 9-6. Vi gör dock allt vi kan i slutserien och avslutar med dagens bästa serie på 1723 med alla fyra banparen över pari. Det räcker dock inte långt då 59:an gör årets bästa serie i Båstadhallen med 1841. Det innebär att de tar serien med 4-1 och matchen med 11-9. Roffe höll ihop spelet bra efter sin 288-inledning och landade på 937. Magnus gjorde två bra serier och det räckte till för att göra sin femte 890-match denna säsong, 892. Även Andreas och Manne över pari med Theo, Ralf och Peter strax under. 59:an gjorde sen 6966 när de slog Nyhem med 15-5.

B-laget avslutade säsongen med att slå Vågen B med 12-7 efter att ha avgjort efter tre serier när de ledde med 11-3. Bra spel av Niclas som hade en uppåtgående trend och var på väg mot pari när det började strula i sista men 763 är mer än godkänt. Även Monicas 630 är värt att nämna.
Postades den 7 april 2019 av Magnus Öberg

Omg 17 Full House F och BK Getinge BK C (Båstad)

Möte med de sedan länge klara seriesegrarna Full House F vilka, på vårt underlag, var klara favoriter. Om vi kunde överraska och slå dom skulle vi i nästa veckas sista omgång ha allt i egna händer om vi skulle komma trea (och slippa kvala) eller fyra i serien. Full House hade i matchen innan slagit Nyhem med 15-4 och gjort 6516 så vi måste verkligen spela på topp för att ha en chans. Det gjorde vi också (nästan) men vi hade ändå ingen chans eftersom Full House ökade till 6703 mot oss och då räckte våra 6424 inte så långt och vi förlorade med 5-15. Som alltid finns det ett antal om som kunde inträffat som och som då hade gjort matchen jämnare. I de första tre serierna hade vi totalen i 6-7:e rutan men Full House avslutade mycket bättre och vi tappade den därför i alla serierna. Hade vi behållt totalen hade hade vi lett med 8-7 inför sista i stället för att ligga under med 5-10. Nu blev det alltså inte så, så vi var aldrig nära, särskilt inte när Full House rullade in 1769 i slutserien. Vi gjorde annars en riktigt bra match, den näst bästa slagningen den här säsongen, och med det får vi vara nöjda. Fem man över 800 med den 6:e på 799 är mycket bra av oss. Vi var många som trodde att idag var dagen som Andreas skulle passera 900 för första gången efter att han börjat med 244-257. Så blev det dock inte och varför kan man ju diskutera. Banorna blev ju inte svårare ju längre matchen led (det visar ju Full House sistaserie om inte annat) så vi får som vanligt skylla på otur. Nämnvärt är också Peter B som gjorde säsongsbästa i Båstad med 814 och Theo som efter fyra jämna serier passerade pari för tredje gången den här säsongen, nu med 6 p.

Efter oss klev B-laget upp på banorna och körde med 14-6 (4-1, 4-1, 3-2, 3-2) över Getinge C. Mor och son Waldemarsson gick inte att skilja åt utan hcp då båda landade på 707. Med hcp var dock mamma Waldemarsson överlägsen med 851.
Postades den 31 mars 2019 av Magnus Öberg

Omg 16 BK Frigg F och Getigen BK B (Båstad)

Möte med sistalaget i grupp C, Frigg F, som hittills vunnit 3 matcher på säsongen. De har dock slagmässigt inte gjort så dåliga bortamatcher så det var var verkligen inte bara att ställa ut skorna. Första serien börjar som vanligt lite skakigt men det blir ganska tydligt att vi kommer att dela på borden och allt eftersom tar vi ett allt fastare grepp om totalen vilket innebär 3-2. (Nu var Uffe-Peter till till slut bara två p från att ta sitt bord också men de började sin spurt lite för sent). I andra får vi direkt övertag på alla bord och förutom en kort period där vid ruta 6-7 var vi aldrig hotade och vi gör 5-0 till 8-2. Visst, det är många som tappat en sådan ledning men det fanns inte på kartan att det skulle hända idag, särskilt inte som att både Magnus och Roffe hade hittat riktigt bra spår. I tredje är vi nästa 200 p bättre i slagpoäng men får nöja oss med 3-2 och matchen är vunnen. Sista spelar vi bara igenom till 4-1 och vinsten blev därmed 15-5. Magnus och Roffe hittade som sagt rätt båda två den här gången och Magnus borde definitivt ha gått över 1000 om han inte tagit det helt felaktiga beslutet att byta klot inför sista serien. Med 189 fick han då ”nöja” sig med 981 totalt. Roffe fortsatte med samma klot i alla fyra serierna och slutade på 976. Andreas skulle ha klarat 800-gränsen om han inte flera gånger trott att banan var bredare än vad den är med rännslag som följd. Att vi vann var ju bra men det bästa med dagen var att båda våra konkurrenter om att nå tredjeplatsen, Falkenberg och Höganäs, förlorade sina matcher. Om vi kan vinna våra, i och för sig rätt svåra, sista två matcher har vi mycket stora chanser att nå den eftertraktade bronsplatsen och slippa kvala.


B-laget mötte Getinge B på lördag em och tog en rätt komfortabel seger. Det var bara tredje seriens 1-4 som stökade till det lite men det reparerade man snabbt genom att göra 5-0 i sista till 14-6 totalt. Niclas bäst på 735.

Postades den 10 mars 2019 av Magnus Öberg

Omg 15 IS Göta F2 (Helsingborg) Höganäs BC F1 (Höganäs) BK Rekyl B och BK Hallandia B (Falkenberg)

Bortaspel för både A- och B-lag där A hade en måstematch i Helsingborg mot Göta F2 som hittills inte vunnit en match på hela säsongen. Den andra matchen mot Högnäs hade vi också vissa förhoppningar att kanske kunna plocka poäng om vi kunde höja oss något över normal bortastandard.

Dagen började alltså redan 09:20 i Helsingborg på Elit 41mot Göta F2 som snittat 5120 på sina 7 hemmamatcher med högsta slagningen på 5521. Denna match måste vi bara vinna. Sist vi spelade på en elitprofil var i Ängelholm och där löste vi det riktigt bra och eftersom Götas A-lag förra helgen gjorde över 7000 kanske den inte var så svår ändå. Tyvärr var den det för oss. Vi började katastrofalt, spred slagen överallt med många många tomrutor som följd. Trots att Göta bara började med 1284 fick de ändå med sig seriepoängen eftersom vi inte orkade med mer än 1264. Vi får tacka vår lyckliga stjärna att Sam och Theo tog sitt bord med 6 p på 264 vilket innebar att vi delade vi på borden och vi kom undan med 2-3. Känslan var ändå att det var helt och hållet upp till oss om vi skulle vinna. Det behövdes inget storspel, det räckte med att täcka rutor. Andra serien börjar det se lite bättre ut (fast inte bra) så trots att Göta höjer sig tar vi serien på 1379 och när vi delar borden är det 5-5 efter två. Tredje serien tar vi ytterligare ett kliv uppåt medan Göta sänker sig och allt eftersom serien går har vi alla bord och när vi täcker upp bra i slutrutorna har vi 5-0 och en säkrad poäng. Jag har skrivit här förut att det är svårt att leda med 10-5 och bara behöva en poäng för vinst men den här gången fanns det inte på kartan att vi skulle kunna tappa alla 4 borden i sista serien. Halvvägs in i den har vi ett bord hyfsat klart och lite plus på två till. När vi närmar oss slutrutorna är det helt klart att vi ska vinna och till slut blir det 4-1 och vi gör dagens bästa serie med 1485 (den högstanoteringen är inget att vara stolt över). Bästa gubbe (Magnus) på 775 och även Manne, 747, och Peter på 732 kom över 700.

Vidare till Höganäs där banorna var helt klart mer spelbara för oss och vi trodde som sagt att vi borde ha möjlighet till poäng. Tyvärr hade många svårt att hitta rätt linje-tempo från början och det straffades direkt med många hål. Första serien lyckades vi få med oss 1 p då Mats-Magnus tog sitt bord med 6 p när Höganäs-spelaren får en vaggande kägla 10 kvar i sista rutan. Andra serien gör vi dagens bästa slagning (med en hel del hjälp av Magnus 277) och tar serien och två bord vilket gör att vi är med i matchen igen. Tredje serien är jämn länge förutom på ett bord som Höganäs tar med 130 p. De andra tre borden har vi chans på ändå in i slutrutorna men till slut får vi bara med oss 1 av dom och Höganäs har därmed 10-5 inför sista. Där drabbas av det klassiska 10-5-lednings-problemet och gör sin sämsta serie för dagen och bjuder in oss. Efter halva serien är det plus för Halmia på alla bord och matchen lever i allra högsta grad. Tyvärr har vi inte det flyt som behövs för att plocka alla 4 borden i en och samma serie, framför allt inte Ralf-Rolf som gjorde allt de kunde men fick inte med sig käglorna trots bra träffar. Nu spelade det ingen roll till slut eftersom vi tappade ytterligare ett bord (med 10 p) efter dåliga slutrutor och fick därmed nöja oss med 3-2 till förslut med 8-12. Lite surt eftersom Höganäs inte gjorde någon av sina bättre matcher och det finns många rutor där vi kan hitta misstag som vi borde kunnat undvikit. Magnus fick 10:an kvar i sista rutan, annars hade han klättrat över 900 men nu stannade han på 894. Han lyckades också med konststycket att vänta ändå till ruta 22 innan han fick sin första spärr. Roffe behövde två serier på sig att hitta rätt material och linje men sen gick det desto bättre och det slutade på 845. Manne började med svaga 157 men löste problemet och ökade sen i varje serie till totala 751.

B-laget hade dubbelmatch i Falkenberg mot Rekyl och Hallandia på söndag em och fick tyvärr vända hemåt tomhänta. Rekyl hade avgjort efter tre serier medan matchen mot Hallandia levde i allra högsta grad inför sista serien (7-8). Tyvärr gör vi då dagens sämsta serie och tappar den med 0-5. Två slagningar över 700, Uffe 724 och Sara 719.
Postades den 3 mars 2019 av Magnus Öberg

Omg 14 BK Hovet (Båstad)

Möte med BK Hovet från Tyringe, ett topplag i Grupp C, och vi visste det skulle bli en tuff match. Vi hade dock stora förhoppningar att ändå kunna plocka poäng med tanke på förra helgens siffror och att vi kunde ställa upp med ett minst lika starkt lag även denna helg. Tyvärr mötte vi ett riktigt taggat Hovet (som t.o.m. hade med sig en hejarklack) och eftersom vi nu, jämfört med förra helgen, gjorde ett mer normalt resultat hade vi inget att sätta emot. Vi gör ändå 6202, det tredje bästa slagningen för säsongen hemma, men eftersom Hovet rullar in 6653 räckte det inte långt. En stor anledning till den klara förlusten var vår svaga start, 1426 mot 1607 och 0-5 där vi tappade ett bord med retliga 2 p. 1-4 är en stor skillnad mot 0-5 så det bordet kunde ha ändrat hur den fortsatta matchen utvecklade sig. Serie 2 och 3 spelar vi riktigt bra bowling men 1627-1672 gav ändå inga seriepoäng för Hovet gjorde 1670-1723 och hade efter tre serier avgjort med 3-12. Sista serien blir självklart avslagen för oss medan Hovet ångar på och 1483-1653 gör att matchen slutar 4-16. Trots förlusten var det ändå en rolig match att spela mycket tack vare Hovets hejarklack, så mycket liv och rörelse har det inte varit nån gång under de åren vi spelat i Båstad. Lite surt är det dock att Hovet i matchen mot Nyhem före oss "bara" gjorde 6231 men så är det bara, nästa gång är det förhoppningsvis vi som kan dra nytta av en sådan skillnad. Individuellt hade vi inga 900-slagningar denna gång, Magnus var närmast med 894. Roffe 873 och Ralf 840 var också över pari. Nu glömmer vi det här och laddar inför nästa helgs viktiga bortamatcher i Helsingborg och Höganäs.
Postades den 24 februari 2019 av Magnus Öberg

Omg 13 Nyhem och Getinge BK C (Båstad)

Dags för returmöte mot Nyhem och som vanligt lite extra nerver som alltid i ett derby. Vi börjar strålande med 1636 men Nyhem stretar emot bra och när de tar det enda jämna bordet med 7 käglor får vi inte med oss mer än 3-2. Andra serien fortsätter med bra spel från båda lagen och nu är det Nyhem som går över 1600 (med en poäng) men vi är inte så långt efter med 1578. Vi delade på borden där vi tog två mycket tydligt och Nyhem gjorde likaledels på de andra två så halvvägs var matchen helt jämn, 5-5. I tredje trycker vi gasen i botten och Nyhem hänger inte alls med då de sänker sig med 100 jämfört med föregående serie. På väg in i slutrutorna har vi 5-0-läge men tyvärr slutar vi dåligt på det bord som var jämnast så Nyhem får den poängen och vi får nöja oss med 4-1 och 9-6 inför sista. Om vi tryckte gasen i botten i tredje tryckte vi den nu genom golvet och det var aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna. Mats/Magnus börjde med 4 x var och när Sam/Theo samtidig tagit ett rejält grepp om sitt bord var det så gott som klart i mitten av sista. Sen rullade det bara på och vi avslutade med 1710 till 5-0 och 16-4. Totalt gör vi 6602, ett resultat som vi inte varit i närheten av på myyyyycket lång tid. Snacka om att vara bäst när det gäller. Individuellt finns det många positiva intryck. Roffe fick äntligen med sig den sista käglan och då sköt också resultatet i höjden, 951 med mersmak. Magnus satt säsongbästa för andra (hemma)matchen i rad med 927 men hade han kunnat spärra 10:an (3 missade) hade han varit på Roffes nivå. Theo gör (med hjälp av nytt material (väl investerade pengar av mor och far)) personbästa för andra gången i år och nu ökade han det med 55 p till 867 (och det med 158 i andra serien). Andreas med 824 (trots att han ibland inte visste vilken bana han skulle vara på) och lagkompisen Manne på 813 utgjorde ett bra bord. Till sist får vi nämna vårt nygamla nyförvärv Mats P som efter två träningar (efter 8 års uppehåll) hoppar in och i ett nervigt derby och gör 776. Där har vi en tillgång inför slutomgångarna.

B-laget mötte Getinge BK C direkt efter A-lagets match men hade tyvärr inte turen med sig denna gång trots bra spel. Vi hade bättre slagning men förlorade med 8-12. Det var andra seriens 0-5 som vi inte kunde reparera så det hjälpte inte att vi vann de andra tre serierna med 8-7. Niclas gör 792 med en andraserie på 147 och blev matchbäst på det. Monica S gör ett bra inhopp sista två med 351.
Postades den 16 februari 2019 av Magnus Öberg

Omg 12 Full House F1 (Ängelholm), BKF Falkenberg F (Falkenberg) och Vågen B (Båstad)

Två bortamatcher vilket knappast kan sägas vara vår starkaste sida. Vi började i Ängelholm mot Full House F1 som leder vår serie överlägset efter 12 vinster på 14 matcher. Att underlaget var Elitserien 44 gjorde ju inte saken lättare och första serien gav också 0-5 i baken och 240 p sämre än FH. Farhågan fanns om att det skulle kunna bli en riktig överkörning men vi löste det något bättre andra serien, höjde oss med 100 p, och knep också vår första banpoäng. Vi var bara 11 p från att ta två bord. 1-9 efter två och matchen är såklart avgjord. I tredje höjer vi oss drygt 100 till, tar två bord och är bara 9 p från att ta totalen. I sista, med stor hjälp av Roffes 267 gör vi 1591, plockar serien och är bara 3 p från att göra 4-1 men får nöja oss med 3-2 till slutresultatet 14-6. Att vi skulle göra 5900 var det ingen som trodde efter första serien men vi löste det helt ok. Vi hade otroligt stor hjälp av Roffes bländande spel sista tre serierna. Att göra 902 efter en inledning på 169 på en elit-profil är grymt imponerande. Magnus hade en liknande utveckling men var inte i närheten av Roffes nivå. Han lyckade dock precis kravla över paristrecket med 3 p.


Vidare till Falkenberg där den absolut viktigaste matchen väntade. Falkenberg F låg 1 p efter oss i serien så poäng här skulle vara otroligt viktig i jakten på 3:e-platsen. Tyvärr hittade vi inget på inspelningen så första serien fick användas åt att leta en linje. Det lyckades vi inte särskilt bra med och tappade därmed första serien men 1-4. Andra serien börjar det likna nåt och vi är bara 7 p på ett bord från att kvittera matchen men får istället nöja oss med 3-2. Vi var på gång men tyvärr sänker vi oss i tredje och då F-berg gör dagens bästa serie får de med sig 4-1 och har 10-5 inför sista. Vi gör ett bra försök att åtminstone rädda oavgjort men de börjar starkt på ett bord som vi aldrig kommer nära på trots bra spel även från vår sida. Till slut delar vi borden och vi tar seriepoängen till 3-2 och totalt 8-12. Magnus lyckades även denna match precis kravla sig över pari och det positiva förutom det var att alla som spelade 4 serier kom över 700.


Vi gjorde en, utifrån våra förutsättningar, riktigt bra match i Ängelholm men där var motståndet några gånger för stort för oss. I Falkenberg var det väl godkänt men den nivån vinner inga matcher på bortaplan tyvärr.


Helgen inleddes med att B-laget slog Vågen i Båstad efter en mäktig avslutning. Vi låg under med 4-6 efter halva serien men 2 x 4-1 gjorde av vi vann matchen med 12-8. Dagens, ja hela helgens, lirare blev Monica S som gjorde 772 ”rent” (936 inkl. hcp) vilket också är nytt ”pers” med 30 p. I och med detta fick hon också hoppa in i A-laget i Ängelholm och gjorde där en mer än godkänd insats i sin första A-lagsmatch.

Postades den 27 januari 2019 av Magnus Öberg

Omg 11 BK Ohm (Båstad) och Getinge BK S (Getinge)

För andra omgången i rad möter vi ett av de två topplagen i Grupp C, denna gång BK Ohm från Åstorp. Även denna helg var det spel på 1-2 och 5-10 så det var lite svårt att veta hur det egentligen låg till i serierna. Vi inleder väldigt bra och med en stark avslutning vänder Magnus/Ralf på sitt bord och vi plockar totalen och tar ledningen med 4-1. Andra serien ligger vi kvar på samma (för oss) höga nivå men Ohm kontrar och ökar med 80 på totalen och när vi tappar de två jämna borden (ett med 5 p) var det kvitterat, 5-5. Även i tredje serien blir det jämnt, Ohm sänker sig med drygt 100 p men tyvärr gör vi detsamma så de tar även i denna serie totalen och vi delar borden. Magnus/Ralf tar sitt med 2 p efter att Ohm-spelaren slagit ner 6 käglor i frislaget. 7-8 inför sista så chansen fanns men tyvärr spelar Ohm alldeles för bra för oss. Vi gör en riktigt bra sistaserie men Ohm rullar in 1681 (tot 6399) och mot det räcker våra 1563 inte långt. 1-4 i baken och 8-12 totalt (6218). Vi förlorade mot ett bättre lag men lite surt känns det allt eftersom vi hade groteskt mycket enkelkäglor kvar och orimligt många 7-10 på helt ok ingångar. Magnus bytte till slut klot efter att ha gnetat hela hösten men alltför trött material och därmed slapp han enkelkäglorna (vilket han var ensam om). 915 är säsongsbästa. Manne näst bäst på 824 trots en dykare i trejde, Andreas trea på 812 efter en mindre bra avslutning. Peter också över pari, 811 men här var det fyra jämna serier som ledde fram till det. Till slut också Roffe på rätt sida 800 med 808 efter mycket ”gnet”.

B-laget mötte Getinge S och förlorade en mycket jämn match med 9-10 efter serierna 2-2, 3-2, 2-3, 2-3. Poängmässigt var de två första serierna jämna medan Getinge var ca 100 p bättre de två sista så helt orättvist var det väl inte att de vann. Samuel den ende över 600 med 629.
Postades den 21 januari 2019 av Magnus Öberg

Omg 10 BK Turbanen (Båstad) och BK Vågen B (Falkenberg)

Första matchen i 2019 och en svår motståndare, Turbanen från Hässleholm, som är ett av topplagen i Grupp C. Varken Roffe eller Andreas var tillgängliga så chanserna att vi skulle plocka poäng var helt klart begränsade. Vi spelade på banorna 1-2 och 5-10 så ”scoringen” funkade bara på tre banor och inte alls på totalen vilket gjorde det svårt att få grepp på exakt hur det stod i serierna. Vi började helt OK och fick med oss två bord efter att Magnus precis klarat av att spärra 10:an i sista rutan. Totalen gick dock till Turbanen med 17 p så vi låg under med 2-3. Andra serien blev vår bästa, bara två p under pari, och när Uffe och Peter vänder till vinst med 4 p i slutrutorna tar vi serien med 4-1 och leder med 6-4 halvvägs. Kanske Turbanen började tröttna då det var deras andra match för dagen. Tyvärr visade det sig att så var inte fallet utan i tredje höjer dom sig och vi lyckas inte svara mot och tappar serien med 1-4. Ralf/Manne tappar sitt bord med 9 p och där lyckas Ralf med bedriften att vara strikefri. Det spelade ingen roll hur han träffade, det stod en kvar hela tiden. 7-8 inför sista och chansen till poäng fanns helt klart. Turbanen bjuder in oss genom att göra dagens sämsta serie och tre av borden hade vi absolut kunna plocka utan större problem. Den här gången saknade vi dock den sista skärpan och gör dagens sämsta serie och tappar den med 1-4 igen och matchen därmed med 8-12. Surt att förlora när chans till poäng fanns där men utifrån hur förutsättningarna såg ut får vi vara nöjda med dagens prestation ändå. Individuellt har vi två st som sticker ut. Niklas som trots gipsad högerhand och ont i höften äntligen visar vad han kan och gör säsongens bästa match med 820. Theo strax bakom med personbästa på 812.


B-laget åkte till Falkenberg för att möta Vågen. Efter en superjämn första serie där två bord slutade oavgjort men vi tog totalen svängde det fram och tillbaka. 1-4 i serie 2 och 4-1 i tredje vilket gav 7-6 till oss inför sista. Där gör vi dagens bästa serie och tar den med 4-1 till vinst med 11-7. Monica S bäst på 647 (815) tätt följd av Kerstin N (sick) som gör säsongsbästa med 631 (811).

Postades den 13 januari 2019 av Magnus Öberg

Omg 9 Falkenberg F och Getinge B (Båstad)

Dagens motståndare Falkenberg är ju ett lag som vi hoppas ha bakom oss i jakten på 3:e plats (eller bättre) så dagens match var mycket viktig. Det började också bra där vi med en stark avslutning fick med oss totalen vilket gav 4-1. Andra serien blir dagens topp för båda lagen där Falkenberg hade två bord klart och det var jämnt på de andra två. Manne/Andreas hade en riktig holmgång där Oscar S i Falkenberg rullade in 279 och de ledde också bordet ända in i sista rutan. Andreas fick chansen att avgöra men det krävdes en dubbel i sista vilket han fixade galant och därigenom tog vi tog bordet med 456-452. Vi plockade även det andra jämna bordet och kom undan med 2-3. Tredje serien tappar vi alla bord förutom Manne/Andreas vilket blir jätteviktigt då deras plusdiff räddar totalen åt oss och vi klarar oss än en gång med 2-3. 8-7 inför sista och vi behöver lyfta oss om vi ska få med oss tre p och vinna matchen. Det blir tidigt klart att vi skulle dela borden borden och frågan är om vem som ska plocka totalen. Allt eftersom serien närmar sig slutet har tar vi ett allt tydligare tag om den och på väg in i slutrutorna är det klart att vi kommer att vinna. Även denna gång (liksom mot Nyhem) var det Manne/Andreas som har en stor del i vinsten genom att plocka 4 banpoäng varav två med över 100 p. Lägg därtill andra serien så är de dagens matchvinnare. Andreas blir också bäst på 844 och Manne är över 800 med 7 p. Däremellan klämde sig Magnus in med 818. Peter var irriterande 3 p ifrån pari-gränsen. Ett särskilt omnämnande till Bibbi som får hoppa in i sista med den press som är i det läget och gör 202.

B-laget hade inget att hämta mot Getinge B även om det blev en liten öppning efter en bra tredje serie. Det hade dock krävt att vi plockade sista serien med 5-0 och det som hände var att blev precis tvärtom. Getinge avslutar med 914 och vinner med 15-5. Sara bäst på 683.
Postades den 1 december 2018 av Magnus Öberg

Omg 8 Gislaveds BK (Gislaved), Skillingaryds IS (Skillingaryd) och Getinge BK S (Båstad)

Bortaspel är ju inte vår styrka men varje gång det är dags finns ändå förhoppningen om överraska och plocka några oväntade poäng. Vi började i Gislaved där vi räknade med störst problem att kunna rubba hemmalaget och våra farhågor besannades rejält. 0-5, 1-4 och så var den matchen avgjord.   Efter ytterligare en 0-5 såg det ut att sluta riktigt katastrofalt men som tur var kunde Gislaved inte hålla koncentrationen uppe i sista så trots att vi på intet sätt spelade bättre kunde vi plocka 2 banpoäng och kom undan med 3-17. Inte smickrande på något sätt men ett inte helt ovanligt resultat på bortaplan får många lag. Dagens andra match var i Skillingaryds 4-banshall och där fanns helt klart förhoppningen att kunna plocka poäng. Halvvägs in i matchen stod det 4-4 och det var jämnt i 3 av serierna medan Skillingaryd hade lite drygt 100+ i den tredje. Tyvärr hade andra gänget det lite motigt i inledningen samtidigt som motståndarna höjde sig så med två serier kvar var matchen avgjord. En ok avslutning från var sida gjorde att förlusten stannade vid 7-13.


Individuellt måste vi lyfta fram Samuel. Han blir för första gången bäst i Halmia genom att göra 753 i Gislaved efter mycket stabilt spel. Han fortsätter sen på samma nivå i Skillingaryd och stannar där på 732. Jättekul att se att han tagit ett stort steg framåt den här säsongen. I Skillingaryd blev Roffe bäst i både matchen och laget genom en bra avslutning som gav 843. Magnus en bit bakom med 823. I övrigt inga prestationer som behöver lyftas fram.


B-laget mötte Getinges seniorer i Båstad. Den här gången var det rutinen som avgjorde och Getinge vann med 13-7. Monika var på väg mot något riktigt bra men orkade inte riktigt i sista och stannade på 669 och blev bäst i Halmia på det.

Postades den 25 november 2018 av Magnus Öberg

Omg 7 Nyhem och Hallandia B (Båstad)

Dags för säsongens första derby mot Nyhem. Nyhem stora favoriter efter att de, på höstens hemmamatcher, snittat 260 p bättre än oss så pressen låg helt klart på dom. Första serien hade också blivit 4-1 till Nyhem om det inte varit för Manne-Andreas som plockade sitt bord med 111 p och eftersom det var jämnt på de övriga borden tog vi därigenom tog totalen och klarade oss undan med 2-3. Andra serien ökar Nyhem men det gör vi också och när vi tar totalen är det 5-5 i halvtid. Tredje serien ökar vi ytterligare och nu hänger inte Nyhem med längre. Vi tar tre bord klart men ligger hela tiden under på det sista. När Nyhems sista spelare inte får med sig 10:an får vi dock chansen att ta även det bordet om Magnus dubblar. Första står 10:an och vaggar innan den till slut bestämmer sig för att ramla och den andra går sen av bara farten. 5-0 i serien och 10-5 totalt. Som vanligt i dessa lägen när det ”bara” räcker med en poäng för att vinna matchen blir det mer spännande än vad som egentligen skulle behövas, vi gör dagens sämsta serie och Nyhem sin bästa. Nyhem tar tidigt greppet om två bord medan vi har ett och det är jämnt på det sista. Den ställningen håller sig hela serien för Manne-Andreas spelar strålande hela serien och med 440 ger de aldrig Nyhem chansen att komma ikapp. När sen Magnus strikar i frislaget för att dela det bordet vinner vi med 11-8 på höstens bästa totalslagning, 6192. Det som var extra roligt med denna vinst (förutom att det alltid är extra roligt att vinna ett derby) var att det var en riktigt lagseger. De som normalt är i topp individuellt nådde inte upp till den nivån idag utan det vara ALLA andra som klev fram. Vi hade alla spelare över 700 vilket är lååååång tid sedan det hände sist.


Direkt efter A-laget var det dags för B att möta Hallandia B. En jämn match där vi tappar sista serien med 3 p och får nöja oss med oavgjort. Bibbis form håller i sig men en inte fullt så bra slutserie gjorde att hon missade 700-gränsen med 10 p.

Postades den 19 november 2018 av Magnus Öberg

Omg 6 Markaryd (Markaryd), Animals (Klippan), Rekyl B och Hallanda B (Falkenberg)

Det här blir ett kort referat. För det första var det inga insatser värt att skriva så mycket om (A-laget) och för det andra var jag inte med själv och kan inte delge något mer än vad som finns inrapporterat på Swebowl. Där visas det att vi lyckades komma över 1400 på 3 av 8 serier med 1446 som högsta resultat, vi var 628 resp 869 p sämre än våra motståndare och tog som mest 2 banpoäng i en serie. På det vinner man inga matcher och vi förlorade också med 5-15 resp 3-17. Några kom undan med hedern i behåll, främst Peter B som gjorde 7 serier över 200 men hamnade väldigt lågt med sistaserien i Markaryd. 763 - 833 är dock mer än godkänt. Andreas hade också en riktigt låg serie men lyckades med att öka i varje serie i båda matcherna och gjorde 837 - 743. Vem vet hur mycket det skulle bli om han han satsade lite mer på uppvärmning. Manne 799 och Samuel 729 i Markaryd är också godkända. Vi får ägna uppehållet åt träning och hoppas att alla kan vara med i de återstående matcherna vilket inte var fallet denna gång.

B-laget hade dubbelmatch i Falkenberg och gjorde det som A-laget inte var i närheten av, vann dubbelt. Mot Rekyl B var det avgjort efter tre serier då vi ledde med 11-4. Efter 2-3 i sista slutade det 13-7. Mot Hallandia B var det likandant, avgjort efter tre (12-3) och det var tur för i sista droppade vi rejält och tappade serien med 0-5 så slutresultatet blev 12-8. Roffe hoppar in och gör två godkända matcher, 800 och 811. Samuel Ö gör en (nästan) godkänd match Hallandia med 688 medan Monika S gör två jämna matcher på en bra nivå, 626 och 612.
Postades den 28 oktober 2018 av Magnus Öberg

Omg 5 Göta F2 och Getinge S (Getinge)

Omstart i serien och möte med Göta F2, ett lag som vi borde vinna mot om man tittar på vad de presterat tidigare matcher i höst. Så blev det också och vi hade avgjort matchen redan efter tre serier då vi ledde med 12-3 efter 3 x 4-1. Efter 3-2 i sista slutade det 15-5. Av de 20 ”bord” vi spelade var det bara jämnt på 1 som vi tog med 3 p så det var på det hela en ganska odramatisk match. Dagens utmaning var istället att klara av banorna som var något annorlunda mot hur det brukar vara. Det var väldigt varmt i hallen och det fick uppenbarligen underlaget att ändra sig. För de allra flesta innebar det att de spelade lika bra eller bättre än normalt men någon enstaka fick inte alls till det. Andreas blev bäst på 787 efter en grym avslutning på 278. Startade med 9 perfekta X men tyvärr stod 10:an och gungade i sista rutan. Uffe 767 och Peter 761 följde därefter. Niclas har äntligen hittat tillbaks till fjolårssäsongens nivå men gjorde tvärtemot Andreas och sänkte sig rejält i sista. Trots detta blev det 758. Bibbi inledde med ett fantastiskt spel de två första serierna men lyckades inte hålla i det hela vägen in i mål. Med 709 lyckades hon ändå komma över 700-gränsen för första gången på 1,5 år.


B-laget fick bege sig till Getinge men tyvärr blev det förlust med 7-13. Getinge hade avgjort redan efter 3 serier men vi lyckades snygga till siffrorna med en 4-1:a i sista. Kerstin bäst på 751, en poäng före Gunilla.

Postades den 21 oktober 2018 av Magnus Öberg

Omg 4 BK Spiken

Idag mötte vi BK Spiken som liksom vi vann div III i våras och som vi förlorade mot hemma för snart ett år sen (den enda förlusten vi hade i Båstad förra säsongen). De har inlett säsongen med två hemmavinster på bra siffror så vi förväntade oss en tuff match. Uppenbarligen var det inte riktigt samma spelare som nu åkte med för att spela borta för det var tidigt klart att detta var en match vi bara skulle vinna. Allt annat vore en rejäl besvikelse. Vi började också mycket bättre än dom i första serien och halvvägs in hade vi 4-1. Tyvärr var avslutningen inte alls bra från vår sida så Spiken tar ett ytterligare ett bord och plockar sen även totalen med 2 p efter att ha gjort en bra sistaruta så vi ligger under med 2-3. Andra serien börjar som den första och vi har 4-1 halvvägs men även den här gången tightar det onödigtvis till sig i slutrutorna men nu håller vi emot på alla bord. Eftersom Ralf/Magnus kastade in 505 var det aldrig någon diskussion om totalen så vi har 6-4 efter två. Tredje serien blir jämnare, vi har ett bord ganska tidigt men de övriga är det står och väger. Vi tar till slut två av de tre jämna, med 15 resp 16 p efter att Uffe/Peter vänt i slutrutorna och har 10-5 inför sista. Att vi skulle förlora alla borden i sista serien fanns inte på kartan och vi gled ganska snart iväg till en klar ledning på tre bord och när sen Theo avslutar med en strike i frislaget och tar även det bordet (med 1 p) blev det 5-0 och 15-5. Tre man över pari, Magnus 885, Ralf 828 och Andreas 806. Även Peter godkänd där han började svagt men ökade varje serie och med 247 i sista blev det 774. Theo 725 efter stundtals mycket bra spel. Slutsiffran var i och för sig i nivå med förra veckan men känslan var ändå att det var ett fall framåt.


Dagens man i Båstad var annars Dan Hanak i Nyhem, 300 i sista till 984 totalt.

Postades den 30 september 2018 av Magnus Öberg

Omg 3 Höganäs F1

Säsongens första hemmamatch och den gick inte riktigt som vi hoppats på. Höganäs F1 visade sig vara numret för stort och var drygt 350 p bättre i slagpoäng. Det kunde dock ha blivit en annan match om vi vunnit de jämna borde i andra serien. Vi började svagt men lyckades ändå rädda oss till 2-3 efter att Niclas/Magnus plockat sitt bord i sista slaget med 1 p. Andra serien höjer vi oss med 150 p men Höganäs matchade det och tog serien med 4-1 trots att vi bara var 22 p efter på totalen. Vi tappade ett bord med 10 och ett annat med 9 p och hade vi vunnit dom, och hade haft 5-5 i stället för 3-7, hade det kunnat bli en annan match. Nu droppade vi i stället i tredje serien och nådde inte ens 1400 medan Höganäs låg kvar på höga 1500 vilket gav en till 1-4 och matchen var avgjord. I sista lyfte vi oss till slut men det gjorde även Höganäs så trots att vi lyckades kravla oss över 1600 med 6 p fick vi bara med oss 2 banpoäng och förlorade alltså totalt med 6-14. Magnus missade 900 med 1 p efter att ha ställt 10:an i sista frislaget. Även Roffe lyckade kravla sig över pari med 4 p efter att det släppt lite i sista serien, innan dess var det en orgie i en kägla kvar. Även Manne godkänd på 777. Speciellt roligt var att Samuel gick över 700, 722 med en riktigt bra avslutning. Ska vi vinna i div II med en så lätt hemmahall som vi har måste vi nog kravla oss en bra bit över 6000. Det gjorde vi inte idag och då blir det inte bättre än så här.
Postades den 23 september 2018 av Magnus Öberg

Omg 2 Sunnerbo (Ljungby) och Forsheda F (Värnamo)

Så var det dags att påbörja ännu en säsong och även i år börjar vi med en bortasväng med en 4-banorshall (6 banor) i Ljungby för att sedan avsluta några mil norrut i Värnamo. För många var det två nya bekantskaper, det är inga hallar vi spelat de senaste åren i alla fall. Vi började i Ljungby och det var helt klart svårare att hitta till fickan än i Båstad (men det är det å andra sidan i de flesta hallar) men allt eftersom insåg alla högerspelare att spelet låg ganska långt ut mot kanten och inte fick vara för hårt. Vänsterspelarna hade det lite knepigare, det fanns inget att spela ”mot” och det krävdes mer eller mindre prickskytte för att hamna rätt. Första gänget löste det rätt bra och hade 6-2 och pluspoäng i 3 serier när det var dags att lämna över till avslutarna. De började lite knackigt men spelade upp sig allt eftersom och när det var dags för sista serien stod det 9-8 till oss och vi hade bara 9 pluspoäng i serien att luta oss mot. Det kändes som att bordet med Roffe och Peter borde vi vinna så mycket hängde på hur det gick för Theo och Ralf om vi skulle vinna eller få nöja oss med oavgjort. Halvvägs in i serien ligger vi under på båda borden och är på väg att förlora matchen. Då vänder först Roffe/Peter och i slutrutan kryssar både Ralf och Theo så vi tar båda borden och totalen till 12-8 (5730-5682). Ett fantastiskt roligt sätt att avsluta en match på och även om Sunnerbo har tappat en del bra spelare inför denna säsong och kanske inte är riktigt lika starka som de varit tidigare var det en bra prestation av oss, en riktig lagseger. Roffe stor matchvinnare med 923 men även Magnus med 875 och födelsedagsbarnet Andreas med 823 var med och bidrog.

Efter nån halvtimme på E4 och en hamburgare som uppladdning var det så dags för match mot Forshedas F-lag i Värnamo. Efter två serier stod det 9-1 till Forsheda och matchen var självklart körd. Vi var inte riktigt så långt efter som siffrorna visar men visst var det klasskillnad på lagen. När vi kommer till denna typ av banor som kräver både att du träffar där du siktar och att du håller samma tempo i varje slag är vi för dåliga för att lösa det, mycket beroende på att vår hemmahall inte kräver någon av dessa förutsättningar för att ta oss till fickan. En spelare hade dock det kunnande som krävdes, Roffe, som la alla serierna mellan 210-225 och slutade på 873, 163 p före nästa man i laget. Imponerande. Vi lyckades hyfsa till siffrorna något i sista serien så förlusten stannade vid 5-15 (5497-6062).

Vårt nya reservlag hade dubbelmatch i Getinge och vann den första med 12-8 men fick ge sig i den andra med 7-13. En slagning över 700, Samuel med 726 i första matchen (862 med hcp). Bibbi strax under pari med hcp, även det i första.
Postades den 16 september 2018 av Magnus Öberg

Senaste aktivitet

Silverklotet
Magnus och Sara var våra representanter i...
Publicerad 19 maj 2019 22:46
Av Magnus Öberg i Nyheter
Kval mot Trippel - Miraklet...
Så skulle det avgöras om vi skulle få...
Publicerad 13 maj 2019 08:02
Av Magnus Öberg i Matchreferat
Matchresultat inrapporterat
Nu är matchen Halmia BS - BK Trippel...
Publicerad 11 maj 2019 15:00
I Seriespel
Matchresultat inrapporterat
Nu är matchen BK Trippel - Halmia BS...
Publicerad 11 maj 2019 14:42
I Seriespel
Matchresultat inrapporterat
Nu är matchen Halmia BS - BK Trippel...
Publicerad 11 maj 2019 14:42
I Seriespel

Stöd oss