Senaste aktivitet

Omg 11 BK Ohm (Båstad) och...
För andra omgången i rad möter vi ett av...
Publicerad 21 januari 2019 23:46
Av Magnus Öberg i Matchreferat
Matchresultat inrapporterat
Nu är matchen Getinge BK S - Halmia BS B...
Publicerad 19 januari 2019 15:30
I Seriespel
Matchresultat inrapporterat
Nu är matchen Halmia BS - BK Ohm inrapport...
Publicerad 19 januari 2019 12:57
I Seriespel
Omg 10 BK Turbanen (Båstad)...
Första matchen i 2019 och en svår motstånd...
Publicerad 13 januari 2019 21:43
Av Magnus Öberg i Matchreferat
Matchresultat inrapporterat
Nu är matchen BK Vågen B - Halmia BS B...
Publicerad 13 januari 2019 14:45
I Seriespel

Stöd ossMatchreferat.

Säsong:

Omg 11 BK Ohm (Båstad) och Getinge BK S (Getinge)

För andra omgången i rad möter vi ett av de två topplagen i Grupp C, denna gång BK Ohm från Åstorp. Även denna helg var det spel på 1-2 och 5-10 så det var lite svårt att veta hur det egentligen låg till i serierna. Vi inleder väldigt bra och med en stark avslutning vänder Magnus/Ralf på sitt bord och vi plockar totalen och tar ledningen med 4-1. Andra serien ligger vi kvar på samma (för oss) höga nivå men Ohm kontrar och ökar med 80 på totalen och när vi tappar de två jämna borden (ett med 5 p) var det kvitterat, 5-5. Även i tredje serien blir det jämnt, Ohm sänker sig med drygt 100 p men tyvärr gör vi detsamma så de tar även i denna serie totalen och vi delar borden. Magnus/Ralf tar sitt med 2 p efter att Ohm-spelaren slagit ner 6 käglor i frislaget. 7-8 inför sista så chansen fanns men tyvärr spelar Ohm alldeles för bra för oss. Vi gör en riktigt bra sistaserie men Ohm rullar in 1681 (tot 6399) och mot det räcker våra 1563 inte långt. 1-4 i baken och 8-12 totalt (6218). Vi förlorade mot ett bättre lag men lite surt känns det allt eftersom vi hade groteskt mycket enkelkäglor kvar och orimligt många 7-10 på helt ok ingångar. Magnus bytte till slut klot efter att ha gnetat hela hösten men alltför trött material och därmed slapp han enkelkäglorna (vilket han var ensam om). 915 är säsongsbästa. Manne näst bäst på 824 trots en dykare i trejde, Andreas trea på 812 efter en mindre bra avslutning. Peter också över pari, 811 men här var det fyra jämna serier som ledde fram till det. Till slut också Roffe på rätt sida 800 med 808 efter mycket ”gnet”.

B-laget mötte Getinge S och förlorade en mycket jämn match med 9-10 efter serierna 2-2, 3-2, 2-3, 2-3. Poängmässigt var de två första serierna jämna medan Getinge var ca 100 p bättre de två sista så helt orättvist var det väl inte att de vann. Samuel den ende över 600 med 629.
Postades den 21 januari 2019 av Magnus Öberg

Omg 10 BK Turbanen (Båstad) och BK Vågen B (Falkenberg)

Första matchen i 2019 och en svår motståndare, Turbanen från Hässleholm, som är ett av topplagen i Grupp C. Varken Roffe eller Andreas var tillgängliga så chanserna att vi skulle plocka poäng var helt klart begränsade. Vi spelade på banorna 1-2 och 5-10 så ”scoringen” funkade bara på tre banor och inte alls på totalen vilket gjorde det svårt att få grepp på exakt hur det stod i serierna. Vi började helt OK och fick med oss två bord efter att Magnus precis klarat av att spärra 10:an i sista rutan. Totalen gick dock till Turbanen med 17 p så vi låg under med 2-3. Andra serien blev vår bästa, bara två p under pari, och när Uffe och Peter vänder till vinst med 4 p i slutrutorna tar vi serien med 4-1 och leder med 6-4 halvvägs. Kanske Turbanen började tröttna då det var deras andra match för dagen. Tyvärr visade det sig att så var inte fallet utan i tredje höjer dom sig och vi lyckas inte svara mot och tappar serien med 1-4. Ralf/Manne tappar sitt bord med 9 p och där lyckas Ralf med bedriften att vara strikefri. Det spelade ingen roll hur han träffade, det stod en kvar hela tiden. 7-8 inför sista och chansen till poäng fanns helt klart. Turbanen bjuder in oss genom att göra dagens sämsta serie och tre av borden hade vi absolut kunna plocka utan större problem. Den här gången saknade vi dock den sista skärpan och gör dagens sämsta serie och tappar den med 1-4 igen och matchen därmed med 8-12. Surt att förlora när chans till poäng fanns där men utifrån hur förutsättningarna såg ut får vi vara nöjda med dagens prestation ändå. Individuellt har vi två st som sticker ut. Niklas som trots gipsad högerhand och ont i höften äntligen visar vad han kan och gör säsongens bästa match med 820. Theo strax bakom med personbästa på 812.


B-laget åkte till Falkenberg för att möta Vågen. Efter en superjämn första serie där två bord slutade oavgjort men vi tog totalen svängde det fram och tillbaka. 1-4 i serie 2 och 4-1 i tredje vilket gav 7-6 till oss inför sista. Där gör vi dagens bästa serie och tar den med 4-1 till vinst med 11-7. Monica S bäst på 647 (815) tätt följd av Kerstin N (sick) som gör säsongsbästa med 631 (811).

Postades den 13 januari 2019 av Magnus Öberg

Omg 9 Falkenberg F och Getinge B (Båstad)

Dagens motståndare Falkenberg är ju ett lag som vi hoppas ha bakom oss i jakten på 3:e plats (eller bättre) så dagens match var mycket viktig. Det började också bra där vi med en stark avslutning fick med oss totalen vilket gav 4-1. Andra serien blir dagens topp för båda lagen där Falkenberg hade två bord klart och det var jämnt på de andra två. Manne/Andreas hade en riktig holmgång där Oscar S i Falkenberg rullade in 279 och de ledde också bordet ända in i sista rutan. Andreas fick chansen att avgöra men det krävdes en dubbel i sista vilket han fixade galant och därigenom tog vi tog bordet med 456-452. Vi plockade även det andra jämna bordet och kom undan med 2-3. Tredje serien tappar vi alla bord förutom Manne/Andreas vilket blir jätteviktigt då deras plusdiff räddar totalen åt oss och vi klarar oss än en gång med 2-3. 8-7 inför sista och vi behöver lyfta oss om vi ska få med oss tre p och vinna matchen. Det blir tidigt klart att vi skulle dela borden borden och frågan är om vem som ska plocka totalen. Allt eftersom serien närmar sig slutet har tar vi ett allt tydligare tag om den och på väg in i slutrutorna är det klart att vi kommer att vinna. Även denna gång (liksom mot Nyhem) var det Manne/Andreas som har en stor del i vinsten genom att plocka 4 banpoäng varav två med över 100 p. Lägg därtill andra serien så är de dagens matchvinnare. Andreas blir också bäst på 844 och Manne är över 800 med 7 p. Däremellan klämde sig Magnus in med 818. Peter var irriterande 3 p ifrån pari-gränsen. Ett särskilt omnämnande till Bibbi som får hoppa in i sista med den press som är i det läget och gör 202.

B-laget hade inget att hämta mot Getinge B även om det blev en liten öppning efter en bra tredje serie. Det hade dock krävt att vi plockade sista serien med 5-0 och det som hände var att blev precis tvärtom. Getinge avslutar med 914 och vinner med 15-5. Sara bäst på 683.
Postades den 1 december 2018 av Magnus Öberg

Omg 8 Gislaveds BK (Gislaved), Skillingaryds IS (Skillingaryd) och Getinge BK S (Båstad)

Bortaspel är ju inte vår styrka men varje gång det är dags finns ändå förhoppningen om överraska och plocka några oväntade poäng. Vi började i Gislaved där vi räknade med störst problem att kunna rubba hemmalaget och våra farhågor besannades rejält. 0-5, 1-4 och så var den matchen avgjord.   Efter ytterligare en 0-5 såg det ut att sluta riktigt katastrofalt men som tur var kunde Gislaved inte hålla koncentrationen uppe i sista så trots att vi på intet sätt spelade bättre kunde vi plocka 2 banpoäng och kom undan med 3-17. Inte smickrande på något sätt men ett inte helt ovanligt resultat på bortaplan får många lag. Dagens andra match var i Skillingaryds 4-banshall och där fanns helt klart förhoppningen att kunna plocka poäng. Halvvägs in i matchen stod det 4-4 och det var jämnt i 3 av serierna medan Skillingaryd hade lite drygt 100+ i den tredje. Tyvärr hade andra gänget det lite motigt i inledningen samtidigt som motståndarna höjde sig så med två serier kvar var matchen avgjord. En ok avslutning från var sida gjorde att förlusten stannade vid 7-13.


Individuellt måste vi lyfta fram Samuel. Han blir för första gången bäst i Halmia genom att göra 753 i Gislaved efter mycket stabilt spel. Han fortsätter sen på samma nivå i Skillingaryd och stannar där på 732. Jättekul att se att han tagit ett stort steg framåt den här säsongen. I Skillingaryd blev Roffe bäst i både matchen och laget genom en bra avslutning som gav 843. Magnus en bit bakom med 823. I övrigt inga prestationer som behöver lyftas fram.


B-laget mötte Getinges seniorer i Båstad. Den här gången var det rutinen som avgjorde och Getinge vann med 13-7. Monika var på väg mot något riktigt bra men orkade inte riktigt i sista och stannade på 669 och blev bäst i Halmia på det.

Postades den 25 november 2018 av Magnus Öberg

Omg 7 Nyhem och Hallandia B (Båstad)

Dags för säsongens första derby mot Nyhem. Nyhem stora favoriter efter att de, på höstens hemmamatcher, snittat 260 p bättre än oss så pressen låg helt klart på dom. Första serien hade också blivit 4-1 till Nyhem om det inte varit för Manne-Andreas som plockade sitt bord med 111 p och eftersom det var jämnt på de övriga borden tog vi därigenom tog totalen och klarade oss undan med 2-3. Andra serien ökar Nyhem men det gör vi också och när vi tar totalen är det 5-5 i halvtid. Tredje serien ökar vi ytterligare och nu hänger inte Nyhem med längre. Vi tar tre bord klart men ligger hela tiden under på det sista. När Nyhems sista spelare inte får med sig 10:an får vi dock chansen att ta även det bordet om Magnus dubblar. Första står 10:an och vaggar innan den till slut bestämmer sig för att ramla och den andra går sen av bara farten. 5-0 i serien och 10-5 totalt. Som vanligt i dessa lägen när det ”bara” räcker med en poäng för att vinna matchen blir det mer spännande än vad som egentligen skulle behövas, vi gör dagens sämsta serie och Nyhem sin bästa. Nyhem tar tidigt greppet om två bord medan vi har ett och det är jämnt på det sista. Den ställningen håller sig hela serien för Manne-Andreas spelar strålande hela serien och med 440 ger de aldrig Nyhem chansen att komma ikapp. När sen Magnus strikar i frislaget för att dela det bordet vinner vi med 11-8 på höstens bästa totalslagning, 6192. Det som var extra roligt med denna vinst (förutom att det alltid är extra roligt att vinna ett derby) var att det var en riktigt lagseger. De som normalt är i topp individuellt nådde inte upp till den nivån idag utan det vara ALLA andra som klev fram. Vi hade alla spelare över 700 vilket är lååååång tid sedan det hände sist.


Direkt efter A-laget var det dags för B att möta Hallandia B. En jämn match där vi tappar sista serien med 3 p och får nöja oss med oavgjort. Bibbis form håller i sig men en inte fullt så bra slutserie gjorde att hon missade 700-gränsen med 10 p.

Postades den 19 november 2018 av Magnus Öberg

Omg 6 Markaryd (Markaryd), Animals (Klippan), Rekyl B och Hallanda B (Falkenberg)

Det här blir ett kort referat. För det första var det inga insatser värt att skriva så mycket om (A-laget) och för det andra var jag inte med själv och kan inte delge något mer än vad som finns inrapporterat på Swebowl. Där visas det att vi lyckades komma över 1400 på 3 av 8 serier med 1446 som högsta resultat, vi var 628 resp 869 p sämre än våra motståndare och tog som mest 2 banpoäng i en serie. På det vinner man inga matcher och vi förlorade också med 5-15 resp 3-17. Några kom undan med hedern i behåll, främst Peter B som gjorde 7 serier över 200 men hamnade väldigt lågt med sistaserien i Markaryd. 763 - 833 är dock mer än godkänt. Andreas hade också en riktigt låg serie men lyckades med att öka i varje serie i båda matcherna och gjorde 837 - 743. Vem vet hur mycket det skulle bli om han han satsade lite mer på uppvärmning. Manne 799 och Samuel 729 i Markaryd är också godkända. Vi får ägna uppehållet åt träning och hoppas att alla kan vara med i de återstående matcherna vilket inte var fallet denna gång.

B-laget hade dubbelmatch i Falkenberg och gjorde det som A-laget inte var i närheten av, vann dubbelt. Mot Rekyl B var det avgjort efter tre serier då vi ledde med 11-4. Efter 2-3 i sista slutade det 13-7. Mot Hallandia B var det likandant, avgjort efter tre (12-3) och det var tur för i sista droppade vi rejält och tappade serien med 0-5 så slutresultatet blev 12-8. Roffe hoppar in och gör två godkända matcher, 800 och 811. Samuel Ö gör en (nästan) godkänd match Hallandia med 688 medan Monika S gör två jämna matcher på en bra nivå, 626 och 612.
Postades den 28 oktober 2018 av Magnus Öberg

Omg 5 Göta F2 och Getinge S (Getinge)

Omstart i serien och möte med Göta F2, ett lag som vi borde vinna mot om man tittar på vad de presterat tidigare matcher i höst. Så blev det också och vi hade avgjort matchen redan efter tre serier då vi ledde med 12-3 efter 3 x 4-1. Efter 3-2 i sista slutade det 15-5. Av de 20 ”bord” vi spelade var det bara jämnt på 1 som vi tog med 3 p så det var på det hela en ganska odramatisk match. Dagens utmaning var istället att klara av banorna som var något annorlunda mot hur det brukar vara. Det var väldigt varmt i hallen och det fick uppenbarligen underlaget att ändra sig. För de allra flesta innebar det att de spelade lika bra eller bättre än normalt men någon enstaka fick inte alls till det. Andreas blev bäst på 787 efter en grym avslutning på 278. Startade med 9 perfekta X men tyvärr stod 10:an och gungade i sista rutan. Uffe 767 och Peter 761 följde därefter. Niclas har äntligen hittat tillbaks till fjolårssäsongens nivå men gjorde tvärtemot Andreas och sänkte sig rejält i sista. Trots detta blev det 758. Bibbi inledde med ett fantastiskt spel de två första serierna men lyckades inte hålla i det hela vägen in i mål. Med 709 lyckades hon ändå komma över 700-gränsen för första gången på 1,5 år.


B-laget fick bege sig till Getinge men tyvärr blev det förlust med 7-13. Getinge hade avgjort redan efter 3 serier men vi lyckades snygga till siffrorna med en 4-1:a i sista. Kerstin bäst på 751, en poäng före Gunilla.

Postades den 21 oktober 2018 av Magnus Öberg

Omg 4 BK Spiken

Idag mötte vi BK Spiken som liksom vi vann div III i våras och som vi förlorade mot hemma för snart ett år sen (den enda förlusten vi hade i Båstad förra säsongen). De har inlett säsongen med två hemmavinster på bra siffror så vi förväntade oss en tuff match. Uppenbarligen var det inte riktigt samma spelare som nu åkte med för att spela borta för det var tidigt klart att detta var en match vi bara skulle vinna. Allt annat vore en rejäl besvikelse. Vi började också mycket bättre än dom i första serien och halvvägs in hade vi 4-1. Tyvärr var avslutningen inte alls bra från vår sida så Spiken tar ett ytterligare ett bord och plockar sen även totalen med 2 p efter att ha gjort en bra sistaruta så vi ligger under med 2-3. Andra serien börjar som den första och vi har 4-1 halvvägs men även den här gången tightar det onödigtvis till sig i slutrutorna men nu håller vi emot på alla bord. Eftersom Ralf/Magnus kastade in 505 var det aldrig någon diskussion om totalen så vi har 6-4 efter två. Tredje serien blir jämnare, vi har ett bord ganska tidigt men de övriga är det står och väger. Vi tar till slut två av de tre jämna, med 15 resp 16 p efter att Uffe/Peter vänt i slutrutorna och har 10-5 inför sista. Att vi skulle förlora alla borden i sista serien fanns inte på kartan och vi gled ganska snart iväg till en klar ledning på tre bord och när sen Theo avslutar med en strike i frislaget och tar även det bordet (med 1 p) blev det 5-0 och 15-5. Tre man över pari, Magnus 885, Ralf 828 och Andreas 806. Även Peter godkänd där han började svagt men ökade varje serie och med 247 i sista blev det 774. Theo 725 efter stundtals mycket bra spel. Slutsiffran var i och för sig i nivå med förra veckan men känslan var ändå att det var ett fall framåt.


Dagens man i Båstad var annars Dan Hanak i Nyhem, 300 i sista till 984 totalt.

Postades den 30 september 2018 av Magnus Öberg

Omg 3 Höganäs F1

Säsongens första hemmamatch och den gick inte riktigt som vi hoppats på. Höganäs F1 visade sig vara numret för stort och var drygt 350 p bättre i slagpoäng. Det kunde dock ha blivit en annan match om vi vunnit de jämna borde i andra serien. Vi började svagt men lyckades ändå rädda oss till 2-3 efter att Niclas/Magnus plockat sitt bord i sista slaget med 1 p. Andra serien höjer vi oss med 150 p men Höganäs matchade det och tog serien med 4-1 trots att vi bara var 22 p efter på totalen. Vi tappade ett bord med 10 och ett annat med 9 p och hade vi vunnit dom, och hade haft 5-5 i stället för 3-7, hade det kunnat bli en annan match. Nu droppade vi i stället i tredje serien och nådde inte ens 1400 medan Höganäs låg kvar på höga 1500 vilket gav en till 1-4 och matchen var avgjord. I sista lyfte vi oss till slut men det gjorde även Höganäs så trots att vi lyckades kravla oss över 1600 med 6 p fick vi bara med oss 2 banpoäng och förlorade alltså totalt med 6-14. Magnus missade 900 med 1 p efter att ha ställt 10:an i sista frislaget. Även Roffe lyckade kravla sig över pari med 4 p efter att det släppt lite i sista serien, innan dess var det en orgie i en kägla kvar. Även Manne godkänd på 777. Speciellt roligt var att Samuel gick över 700, 722 med en riktigt bra avslutning. Ska vi vinna i div II med en så lätt hemmahall som vi har måste vi nog kravla oss en bra bit över 6000. Det gjorde vi inte idag och då blir det inte bättre än så här.
Postades den 23 september 2018 av Magnus Öberg

Omg 2 Sunnerbo (Ljungby) och Forsheda F (Värnamo)

Så var det dags att påbörja ännu en säsong och även i år börjar vi med en bortasväng med en 4-banorshall (6 banor) i Ljungby för att sedan avsluta några mil norrut i Värnamo. För många var det två nya bekantskaper, det är inga hallar vi spelat de senaste åren i alla fall. Vi började i Ljungby och det var helt klart svårare att hitta till fickan än i Båstad (men det är det å andra sidan i de flesta hallar) men allt eftersom insåg alla högerspelare att spelet låg ganska långt ut mot kanten och inte fick vara för hårt. Vänsterspelarna hade det lite knepigare, det fanns inget att spela ”mot” och det krävdes mer eller mindre prickskytte för att hamna rätt. Första gänget löste det rätt bra och hade 6-2 och pluspoäng i 3 serier när det var dags att lämna över till avslutarna. De började lite knackigt men spelade upp sig allt eftersom och när det var dags för sista serien stod det 9-8 till oss och vi hade bara 9 pluspoäng i serien att luta oss mot. Det kändes som att bordet med Roffe och Peter borde vi vinna så mycket hängde på hur det gick för Theo och Ralf om vi skulle vinna eller få nöja oss med oavgjort. Halvvägs in i serien ligger vi under på båda borden och är på väg att förlora matchen. Då vänder först Roffe/Peter och i slutrutan kryssar både Ralf och Theo så vi tar båda borden och totalen till 12-8 (5730-5682). Ett fantastiskt roligt sätt att avsluta en match på och även om Sunnerbo har tappat en del bra spelare inför denna säsong och kanske inte är riktigt lika starka som de varit tidigare var det en bra prestation av oss, en riktig lagseger. Roffe stor matchvinnare med 923 men även Magnus med 875 och födelsedagsbarnet Andreas med 823 var med och bidrog.

Efter nån halvtimme på E4 och en hamburgare som uppladdning var det så dags för match mot Forshedas F-lag i Värnamo. Efter två serier stod det 9-1 till Forsheda och matchen var självklart körd. Vi var inte riktigt så långt efter som siffrorna visar men visst var det klasskillnad på lagen. När vi kommer till denna typ av banor som kräver både att du träffar där du siktar och att du håller samma tempo i varje slag är vi för dåliga för att lösa det, mycket beroende på att vår hemmahall inte kräver någon av dessa förutsättningar för att ta oss till fickan. En spelare hade dock det kunnande som krävdes, Roffe, som la alla serierna mellan 210-225 och slutade på 873, 163 p före nästa man i laget. Imponerande. Vi lyckades hyfsa till siffrorna något i sista serien så förlusten stannade vid 5-15 (5497-6062).

Vårt nya reservlag hade dubbelmatch i Getinge och vann den första med 12-8 men fick ge sig i den andra med 7-13. En slagning över 700, Samuel med 726 i första matchen (862 med hcp). Bibbi strax under pari med hcp, även det i första.
Postades den 16 september 2018 av Magnus Öberg